Este nevăzător, însă a marcat un gol senzațional într-un meci de fotbal – VIDEO

Yvan Wouandji are 21 de ani și joacă fotbal pentru orbi în naționala Franței. În ciuda deficienței de vedere, tânărul a reușit o cursă superbă încheiată cu gol în meciul cu Germania.

Golul lui Yvan Wouandji a fost singurul al partidei amicale care s-a disputat la Strasbourg. Jucătorul francez născut în Camerun, care studiază literatura, a depășit trei jucători germani, înainte de a trimite splendid mingea în poartă.

Cu toate că tehnica sa este extraordinară pentru un nevăzător, Yvan Wouandji nu este atacant, ci fundaș în naționala de fotbal pentru orbi a Franței.

Fotbalul pentru nevăzători se dispută între echipe formate din câte cinci jucători, dimensiunile terenului fiind reduse, iar cele două reprize au doar 25 de minute. Echipele pot folosi portari fără probleme de vedere pentru a-i ajuta pe colegii lor nevăzători din teren.

Mingea emite un sunet distinctiv care le permite jucătorilor să o repereze pe teren.

Primul campionat intern de fotbal pentru orbi a fost organizat în Spania, în 1986, iar disciplina a debutat la Jocurile Paralimpice în 2004, la Atena.

Brazilia e cea mai puternică țară și în fotbalul pentru nevăzători, câștigând toate cele trei finale paralimpice disputate până acum. La Londra, în 2012, sud-americanii au învins în finală, cu 2-0, naționala Franței, din care făcea parte și Yvan Wouandji, eroul fazei de mai jos.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în fermele din Danemarca. Se poate merge și în cuplu
Azi începe programul Rabla. Câți bani primesc românii pe mașinile vechi
Oprește barbaria, salvează ciocârlia!, o campanie împotriva vânătorii de păsări rare