A fost inaugurat cel mai mare brad plutitor din lume

cel mai mare brad plutitor din lume
Cel mai mare brad plutitor din lume și-a aprins luminițele în Brazilia. Foto: Captură YouTube

Sărbătorile Crăciunului au început în Brazilia, la Rio de Janeiro, cu aprinderea, tradițională de acum, a luminilor din cel mai mare brad plutitor din lume, înalt de 85 de metri, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Imensa structură, care cântărește 542 de tone, a fost inaugurată în cadrul unui spectacol muzical și pirotehnic la care au participat și mascotele Jocurilor Olimpice și Paralimpice ce vor avea loc în 2016 la Rio de Janeiro. Mii de oameni au asistat la spectacolul din laguna Rodrigo de Freitas din sudul orașului.

Bradul, împodobit cu sute de metri de ghirlande luminoase și cu 3,1 milioane de beculețe, va rămâne în lagună până pe 6 ianuarie. Organizatorii manifestării lansate în 1996 speră să atragă circa 80.000 de vizitatori pe zi datorită celui mai mare brad plutitor din lume. Pomul este considerat cel mai mare de acest tip, conform Guinness Book.

Dincolo de milioanele de globuri, cel mai mare brad plutitor din lume are și 100 de reflectoare LED și 2.150 de efecte luminoase care îi permit să își schimbe foarte des culorile și designul, potrivit independent.co.uk.

În fiecare an, bradul plutitor ilustrează o nouă temă prin beculețele sale. În 2014, tema aleasă este „O lumină de Crăciun”, ea celebrând importanța luminii în viața oamenilor, simbolizată prin Soare, Lună și stele.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.