A fost deschisă cea mai mare expoziție de jucării vechi din România

muzeul jucariilor
Foto: muzeuljucariilor.ro

Peste 1.000 de jucării vechi pot fi admirate la Galaţi, unde s-a deschis cea mai mare expoziţie de acest fel din România. De la maşinuţe, trenuleţe, până la păpuşi sau banale cuburi din lemn, toate au fost adunate de un colecţionar pasionat din Bucureşti, informează digi24.ro.

Unele jucării au chiar și 100 de ani vechime.

Organizatorul expoziţiei este Cristian Dumitru, un colecţionar de 51 de ani din Bucureşti. Pasiunea o are din copilărie, atunci când se bucura pentru orice maşinuţă pe care o primea de la părinţi. A păstrat jucăriile, iar cu timpul a adăugat altele colecţiei sale. Până acum a adunat peste 12.000 de piese, din care a expus la Galaţi numai 1.000.

Piesa de rezistenţă a expoziţiei de jucării din Galaţi este o baie în miniatură din anul 1900 – o producţie germană.

„O cabină de baie pe care mulţi români nu o aveau acum 100 şi ceva de ani. Trebuia pusă apă la duş şi avea o mică pompiţă care pompa duşul”, a explicat bucureşteanul pentru postul de televiziune.

Alte două jucării din colecţie sunt foarte valoroase: „O maşină din anii ’20, mecanism cu arc, îi lipsesc din păcate becurile, dar se vor reface. Şi un tanc realizat în 1930 de o firmă germană, care este perfect funcţional”.

„În ultimii 25 de ani am început să echilibrez colecţia, pentru că la început era o colecţie de băiat, numai cu maşinuţe şi trenuleţe, şi încet-încet s-au adunat peste 12.000 piese”, a mai povestit el.

Expoziţia de jucării „Copilărie şi bucurie” va rămâne deschisă la Muzeul Culturii din Galaţi timp de o lună.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 900 de lei mai mici
Colecția de toamnă de la Nike a apărut. Produsele, disponibile pe eMAG
Se caută șoferi în Anglia pe salarii la care visează managerii în România: 4.900 de euro
Locuri de muncă în vânzări, în Germania, Austria, Anglia. Salariile ajung la 3.400 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.