A fost acordat primul cartonaș verde. Ce a făcut fotbalistul?

Pentru prima oară în istoria fotbalului, un jucător a primit cartonașul verde. S-a întâmplat în Serie B, a doua ligă italiană.

Cartonașul verde, spre deosebire de cel galben și cel roșu, nu este punitiv în natură, fiind acordat jucătorilor atunci când dau dovadă de fair play. La finalul sezonului, fotbalistul care a acumulat cele mai multe cartonașe verzi va fi recompensat cu un premiu.

Primul fotbalist care a primit cartonașul verde este atacantul echipei Vicenza, Cristian Galano, care a corectat o decizie eronată a arbitrului.

El a recunoscut că niciun adversar de la Virtus Entella nu a atins mingea înainte ca aceasta să iasă din teren, spunându-i arbitrului să anuleze lovitura de colț pe care o acrodase.

Președintele Serie B, Andrea Abodi, a precizat că noile cartonașe verzi sunt simbolice, însă speră că folosirea lor va oferi o imagine mai curată și mai pozitivă competiției, care a fost afectată de numeroase scandaluri și aranjamente.

”E un cartonaș simbolic. Poate fi primit pentru gesturi simple. Este important, însă, ca un gest exemplar să fie recunoscut”, a declarat Abodi.

Dacă ideea cartonașului verde va prinde, este posibil ca el să fie implementat și în alte campionate din Europa.