Formațiunea politică a lui Cioloș ar putea colabora cu un partid din Parlament

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

La sfârșitul lunii martie, fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că a depus actele pentru a înregistra un nou partid politic. Pe logo va scrie RO+, iar partidul se va numi „Mișcarea România Împreună”.

După ce a părăsit guvernul, Dacian Cioloș a fost întrebat de mai multe ori de ce nu s-a înscris într-un partid deja existent precum USR sau PNL.

„Discuții au fost și cu PNL și cu USR. Nu mă interesează funcții, nu mă interesează să fiu într-un partid și să mă cert cu cineva ca să obțin funcții. Mi s-a părut că cel mai decent este a construi de la bază”, a declarat Dacian Cioloș într-un interviu pentru Adevărul.

Cioloș a mai adăugat și că și-ar dori ca aceste partide să răspundă mai mult la așteptările oamenilor care așteaptă un alt fel de politică.

„E important ca aceste partide să se uite mai mult la nevoile oamenilor și să le înțeleagă, și nu vorbim de o creștere de salarii pentru o anumită categorie”, mai spus Dacian Cioloș.

Fostul premier a fost întrebat și dacă ar putea colabora cu vreun partid din actuala opoziție parlamentară. „Sunt multe lucruri care ne apropie de USR și sunt convins că vom găsi calea de a colabora”, a precizat Cioloș.

În luna decembrie a anului trecut, la o reuniune a membrilor Platformei România 100, Dacian Cioloș a anunțat că va înființa un partid care va colabora cu actuala opoziție din Parlament.

„Există riscul ca acest proiect să ducă la fărâmiţarea opoziţiei. Ne-am gândit şi la asta, mi se pare ca o responsabilitate pe care nu am cum să nu o asum ca din această platformă să se desprindă un partid, care nu va acţiona împotriva celor care împărtăşim valori şi principii comune. Vom fi deschişi colaborării cu cei cu care putem lucra”, a spus, în decembrie, Cioloş.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.