Formația Iris rămâne fără o parte dintre cei mai importanți membri

Nelu Dumitrescu, toboșarul și fondatorul formației Iris, a anunțat că va merge mai departe într-o nouă formulă. Solistul Cristi Minculescu, chitaristul Valter Popa și basistul Doru Borobeică au decis să părăsească formația la finalul lunii august.

Nelu Dumitrescu a declarat pentru News.ro că timp de șapte luni a fost nevoit să stea în spital, iar după ce s-a întors colegii i-au întors spatele.

Toboșarul de la Iris spune că de vină pentru această dezbinare ar fi Cristi Minculescu.

„M-am zbătut toată viaţa şi am încercat. L-am primit cu braţele deschise înapoi, în condiţiile date de el – Cristi Minculescu & Iris -, dar să faci aşa ceva… Colegii, presa şi oamenii apropiaţi au dorit să fim din nou împreună. Mereu au fost probleme, dar asta se întâmplă peste tot şi se rezolvă. Acum el a făcut pasul ăsta.

El a creat dezbinare în trupă. Iris merge mai departe. Vom lansa şi piese noi – pentru că tot el nu a vrut în perioada asta să compună. În septembrie vom lansa un single, iar la anul vom sărbători 40 de ani, pentru că, de ce să nu spun, nu a avut chef să se implice anul ăsta, când se împlineau”, a declarat Nelu Dumitrescu, pentru News.ro.

Formația Iris s-a înființat în 1975. Bazele le-au pus chitaristul Nuțu Olteanu, basistul Emil Lechițeanu și toboșarul Nelu Dumitrescu.

Pe scenă au debutat în 1977, iar de-a lungul timpului au mai trecut prin formație artiști precum chitariștii Sorin Chifiriuc, Adrian Ilie, Florin Ochescu și vocalistul Dan Bittman, care a cântat alături de Iris în 1983. Cristi Minculescu s-a alăturat formației în 1980. Iris a lansat 16 albume și a susținut peste 5.000 de concerte.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.