Folia de aluminiu. 4 întrebuinţări mai puţin cunoscute

Folia de aluminiu este folosită foarte des la gătit şi pentru protejarea aragazului. Însă, acest produs are şi alte întrebuinţări, rezultatele fiind peste aşteptări.

În acest articol, prezentăm 4 utilizări mai puţin cunoscute ale foliei de aluminiu şi vă îndemnăm să completaţi această listă, printr-un comentariu în secţiunea de sub articol:

Folia de aluminiu, ajutor la călcatul rufelor

Folia de aluminiu reflectă foarte bine căldura. Aşadar, atunci când netezeşti rufe, pune peste masa de călcat o folie de aluminiu şi călcă hainele direct pe ea. Vei economisi mult timp.

Folia de aluminiu, cel mai simplu mod de a curăţa argintăria

Se îmbracă un vas mai mare (lighean, găleată sau orice altceva, singura condiţie este ca vasul să fie din plastic) cu folie de aluminiu. Se îmbracă în folie partea interioară a vasului, ca partea lucioasă la vedere. Se pun pe fundul vasului, în contact direct cu folia, obiectele de argint pe care vreţi să le curăţaţi. Se presară peste obiecte o cană de sodă (cea de rufe), apoi se toarnă câţiva litri de apă fierbinte. După 15 minute, folosind mănuşi din cauciuc, scoate obiectele şi clăteşte-le bine!

Folia de aluminiu, sperietoare pentru păsări

Ciripitul păsărelelor este un sunet simpatic, însă uneori te poate trezi din somn. Dacă păsărelele au obiceiul să poposească prea mult la geamul tău, poţi îmbrăca glaful exterior cu folie de aluminiu. Dacă vrei să alungi păsărelele dintr-un copac, poţi atârna câteva fâşii de folie de aluminiu pe crengile arborelui.

Mai bună decât buretele de sârmă

Folia de aluminiu poate fi folosită cu succes şi la curăţarea vaselor arse sau cu resturi întărite de alimente. Se face o bilă cât palma din folie şi se freacă vasele de gătit sau vesela cu ea. Rezultatul te va mulţumi cu siguranţă.

Un utilizator Youtube ne arată şi cum putem folosi folia de aluminiu în situaţii de urgenţă, pentru supravieţuire:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.