Focuri de armă în Paris. Un bărbat a fost împușcat

FOTO: Pablo Ibañez/Flickr
FOTO: Pablo Ibañez/Flickr

Mai multe focuri de armă s-au auzit în această dimineață în Paris, în zona terminalului Sud de pe Aeroportul Orly.

Incidentul sa avut loc la ora locală 6:55, când trei polițiști au încercat să controleze un vehicul. Șoferul a ieșit din mașină fără acte de identitate, era înarmat și a deschis focul.

Unul dintre polițiști a fost rănit, iar suspectul a reușit să fugă la bordul unui autoturism Clio pe care l-a abandonat mai târziu.

Poliția ar fi stabilit o legătură între incidentul de la aeroport și un alt incident de securitate care a avut loc sâmbătă dimineața în capitala Franței, când un polițist a fost rănit prin împușcare de un individ, la Stains, în nordul regiunii pariziene.

În scurt timp după al doilea incident, de la aeroport, polițiștii l-au localizat și l-au împușcat. S-a stabilit că are 40 de ani, este cetățean francez și era cunoscut serviciilor de securitate ca fiind un individ radicalizat religios.

Avea asupra sa un pistol și o grenadă. De asemenea, polițiștii încearcă să afle de ce după ce a ajuns pe aeroport a atacat un agent din patrula de securitate și a încercat să-i ia arma.

Potrivit reprezentanților aeroportului Orly, aerogara va rămâne închisă toată ziua și este în prezent cercetată amănunțit de forțele antitero.

FOTO: Pablo Ibañez/Flickr

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.