Floyd Mayweather l-a învins pe Manny Pacquiao, dar ”meciul secolului” a dezamăgit

Americanul Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe filipinezul Manny Pacquiao, după un meci extrem de tacticizat, care nu s-a ridicat, însă, la nivelul așteptărilor.

Toți cei trei arbitri l-au dat învingător pe Mayweather, pugilistul american îmbunătățindu-și palmaresul fără greșeală la 48 de victorii. De cealaltă parte, Pacquiao a suferit cea de-a șasea înfrângere din carieră.

Filipinezul nu a reușit să îi pună probleme prea mari campionului mondial la categoria welter în versiunile WBA, WBC și, începând de azi, și WBO. Pacquiao a oferit o explicație bizară pentru ritmul mai lent din finalul partidei: ”Am crezut că am câștigat lupta. Credeam că sunt în avantaj”.

”L-am prins de multe ori, însă se mișcă foarte bine și nu poți să lovești un adversar care e mereu pe fugă. Nu a fost o problemă diferența de înălțime (n.r. – americanul avea un avantaj de 4 centimetri în înălțime și de zece în alonjă). M-am bătut cu adversari mult mai mari”, a mai spus învinsul de la Las Vegas, care este, însă, mai bogat cu 120 de milioane de dolari.

De cealaltă parte, Floyd Mayweather s-a limitat la mulțumiri: ”Aș vrea să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru victorie. Echipei mele. Am învins un luptător extraordinar. Știam că o să mă împingă spre limite, dar am fost inteligent și l-am depășit. Am făcut ce trebuia să fac. Sunt binecuvântat”.

Americanul a arătat încă o dată că este aproape intangibil în ring, un geniu al boxului. A reușit să contraatace extraordinar și să puncteze decisiv rundă după rundă, în ciuda presiunii la care a fost supus. De cealaltă parte, filipinezul a părut fără idei în multe momente, fiind pus în încurcătură de stilul defensiv extraordinar al lui Floyd Mayweather, care tocmai a devenit cel mai bine plătit pugilist din istorie, încasând 180 de milioane de dolari pentru acest meci.

După partidă, fostul mare campion Oscar De La Hoya a postat un mesaj simplu, dar critic, la adresa pe o rețea de socializare: ”Îmi pare rău, fani ai boxului”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: