Faza zilei. Cel mai nerușinat ”blat” din istoria fotbalului

Fotbalul albanez propune săptămână de săptămână meciuri din cale-afară de dubioase, însă ce s-a întâmplat în urmă cu câteva seri pe stadionul Flamurtari din Vlore transcende ridcolul.

Flamurtari Vlore este una dintre cele mai vechi și mai de succes echipe din Albania, însă în prezent se zbate în mediocritatea de la mijlocul clasamentului Superligii naționale.

În etapa a 19-a, Flamurtari a întâlnit-o pe teren propriu pe Teuta Durres, un alt club de tradiție. După 87 de minute de fotbal încrâncenat și udat de o ploaie torențială, cele două echipe erau la egalitate, scor 1-1.

Rezultatul nu i-a mulțumit pe jucătorii echipei gazdă, care au căutat cu disperare golul victoriei. Mai mult, din imaginile de mai jos reiese că oaspeții n-au făcut mai nimic să îi oprească.

Doar câteva intervenții ciudate și oarecum ghinioniste ale portarului grupării din Durres, dar și ”abilitatea” atacanților de la Flamurtari de a produce ratări de înaltă calitate au ținut scorul egal până în cel de-al cincilea minut al prelungirilor.

Cum defensiva vizitatoare și-a dorit mai mult înfrângerea, iar din timpul suplimentar de joc mai erau doar 30 de secunde, ”fotbaliștii” în albastru au reușit să îl facă pe Ardit Shehaj eroul meciului, după o fază rușinoasă pentru ambele echipe.

Shehaj s-a bucurat ca un copil pentru reușita sa, în huiduielile agresive ale proprilor fani, care în urmă cu cu nici 30 de ani ținea de două ori piept coloșilor de la FC Barcelona, reușind o victorie și două remize în patru partide jucate în Cupa UEFA.

Sinan Idrizi, președintele clubului din Vlore, care are o istorie de 91 de ani, a condamnat sever comportamentul jucătorilor din ”blatul” cu Teuta.

”O comedie jenantă într-o țară care nu are reguli clare în orice domeniu al vieții. Jucăm într-o ligă cu multe semne de întrebare. Problema e sistemul. Cei care își apără corect șansele sunt slabi”, a precizat conducătorul grupării Flamurtari, care a cerut o investigație în acest caz și a precizat că se va retrage din Superilga albaneză dacă nu se va da rapid o soluție.