Firea vrea tramvaie suspendate

FOTO: lipeng0820/Pixabay.com
FOTO: lipeng0820/Pixabay.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să implementeze un proiect de tip monorail, cu tramvaie suspendate, pe ruta București-Măgurele și în zona de nord a Capitalei, spre Ploiești.

„Într-o perioadă scurtă de timp, am început deja pregătirile tehnice, vom demara lucrările pentru o linie de tip monorail, este vorba despre tramvai suspendat. Este vorba despre 80 de tramvaie suspendate, care vor fi implicate în acest concept.

O rută București-Măgurele și București, în zona de nord, spre Ploiești”, a declarat marți primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul seminarului „Împreună pentru dezvoltare durabilă – Dezvoltarea regiunii București-Ilfov”, organizat de Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Secretariatului General al Guvernului.

Monorailul este o cale de rulare suspendată care folosește o singură șină. În cele mai multe cazuri, șina este elevată, dar trenurile monoșină pot merge și la suprafață, în subteran sau în tuneluri speciale.

De asemenea, primarul Capitalei a mai spus că există un plan de construire a unui nod intermodal lângă viitorul pasaj Domnești, de extindere la patru benzi a Prelungirii Ghencea și de implementare a unei linii de tramvai în această zonă.

Edilul Bucureștiului a mai spus și că va începe construirea unei parcări de tip park&ride de la capătul Șoselei Pantelimon, lângă hipermarketul Cora. Conceptul ar putea fi extins la toate ieșirile din București, la intersecțiile șoselei de centură a Capitalei cu A1, A2, A3 și DN1.

În aceeași întâlnire, Gabriela Firea a spus că trebuie implementată în jurul Capitalei și o centură feroviară. „Transportul urban pe calea ferată este utilizat în marile aglomerări urbane din Europa, în timp ce rețeaua ferată din București stă neutilizată de aproape 30 de ani”, a adăugat Firea.

FOTO: lipeng0820/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.