Firea vrea să lege Bucureștiul cu Dunărea pe apă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, își dorește ca municipalitatea să preia dezvoltarea proiectului „București – port la Dunăre”. Edilul a cerut să se facă un studiu de fezabilitate și să se atragă fonduri europene cu ajutorul cărora să se realizeze canalul care să lege râul Dâmbovița cu Dunărea, potrivit Profit.ro.

„Vreau să continuăm acest proiect, să preluăm responsabilitatea realizării lucrărilor în Bucureşti, iar investiţia să devină o prioritate pentru Capitală.

După discuţiile pe care le vom avea cu reprezentanţii unităţilor administrativ – teritoriale responsabile, şi după întocmirea documentaţiei necesare vom putea demara procedurile pentru obţinerea cofinanţării proiectului din fonduri UE.

Avem deja sprijinul Comisarului European, Corina Creţu pentru realizarea acestui proiect important”, a transmis, printr-un comunicat de presă, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

La acest proiect ar urma să fie invitate să participe și autoritățile locale care ar urma să beneficieze de această investiție. Este vorba despre județele Giurgiu, Ilfov și Călărași.

„Directorul IPTANA, Cornel Martincu, a explicat că investiţia a fost realizată până în anii 1990 în procent de aproximativ 70 la sută. Din cauza stagnării şi abandonării acestor lucrări, în prezent lucrările s-au degradat sau au fost distruse în bună măsură, stadiul de realizare, în prezent, fiind de 50 la suta”, mai precizează Primăria Capitalei.

Pentru acest proiect ar fi nevoie de aproximativ un miliard de euro. Lucrările la acest canal au început în 1986, însă după Revoluția din 1989 au fost abandonate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă mai jos, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Super-oferte la magazinele ANAF. Poți găsi mașini de lux la preț de Logan, dar și electrocasnice și haine

https://greatnews.ro/veranda-mall-bucuresti-magazine-bucur-obor/