Finala Eurovision, motiv de scandal politic în România

FOTO: Eurovision.tv
FOTO: Eurovision.tv

Parlamentarii PSD Cluj cer explicații președintelui Consiliului de Administrație al TVR, Stelian Tănase, pentru organizarea finalei naționale pentru Eurovision la Craiova, în dauna Clujului, care anul acesta este Capitală Europeană a Tineretului, potrivit citynews.ro.

Disputa apare în contextul în care cele două orașe, atât Craiova, cât și Cluj se întrec în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

„Din comunicatul remis de TVR, reiese că: ‘Două motive au primat în alegerea orașului Craiova: are o sală Polivalentă inaugurată recent, la sfârșitul anului 2012, cu o capacitate de peste 4000 de locuri, a doua ca mărime din România; pe de altă parte, Craiova luptă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, pentru anul 2021, lucru care se va decide anul viitor.

Având în vedere cele descrise, vă solicit respectuos să ne aduceți la cunoștință care au fost criteriile care au stat la baza deciziei, având în vedere că și Municipiul Cluj–Napoca îndeplinește aceleași condiții. Vă informăm că, pe tot parcursul anului 2015, Cluj–Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, în același timp fiind și oraș candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Vă rog să țineți cont și de faptul că, în luna octombrie 2014, a fost inaugurată oficial Sala Polivalentă din Cluj–Napoca, cu o capacitatea de 7.200 de locuri, cu posibilitatea de extindere până la 10.000 de locuri”, i-a transmis deputatul PSD Aurelia Cristea, lui Stelian Tănase.