Filmare spectaculoasă, cu o pasăre unică în lume

flamingo
Flamingo negru Captură Youtube

Păsările flamingo sunt cunoscute în întreaga lume pentru culoarea roz pe care o au penele lor, iar un filmuleț de câteva secunde îi uimește pe toți specialiștii în zoologie.

Un flamingo negru a fost zărit în Cipru iar acest lucru ar putea reprezenta o premieră. Experții sunt de parere că pasărea ar putea fi singura de acest gen din lume și a fost văzută în insula mediteraneană, mai exact la Centrul Akrotiri Environmental din Cipru.

Nu este prima dată când un exemplar negru a fost văzut, iar oamenii de știință spun că au mai văzut pasărea neagră în urmă cu un an, în Israel și că aceasta de acum este foarte posibil să fie aceeași.

Păsările flamingo au pene albe şi gri atunci când sunt ies din ou și obţin nuanţa de roz atât de bine cunoscută abia când ajung la vârsta de doi ani. Această schimbare de culoare a penajului se datorează conţinutului ridicat în carotenoide al algelor şi al crustaceilor care fac parte din hrana păsărilor.

Flamingo negru este cel mai probabil afectat de melanism (opusul albinismului și o pigmentație neagră excesiva a părului și a anumitor regiuni ale corpului).

„Vezi aşa ceva foarte, foarte rar. Practic, este opusul unui albinos, individul producând mai multă melanină decât în mod normal”, a explicat un specialist în domeniu, informează The Independent.

Recomandările editorilor GreatNews:

Sudan, cel mai bine păzit rinocer din lume
Călătorie fără sfârșit. Povestea unui aventurier care și-a transformat viața într-un voiaj perpetuu
O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.