Fiica lui Petre Daea, angajată sub umbrela tatălui, le-a cerut bani colegilor să plece la mare

Dana Daea. Foto: Facebook
Dana Daea. Foto: Facebook

Dana Daea, fiica ministrului Agriculturii, Petre Daea, și angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, le-a cerut colegilor să îi finanțeze o plimbare la Vama Veche.

”Hey people, Sâmbătă plec în Vamă cine vrea să ajute cu 10 lei pentru drum să vină la Biroul de Presă. Relaxarea face munca mai ușoară. Mulțumesc, Dana”, a scris fiica ministrului, într-un mail trimis către mai mulți colegi, la data de 19 iulie. Documentul a fost publicat recent de ”România Liberă”.

Dana Daea lucra de doar trei luni la AFIR, unde este referent. Cum AFIR este în subordinea Ministerului Agriculturii, mai mulți colegi ai Danei Daea au simțit mesajul ca pe o formă de presiune.

Biroul de presă al AFIR a confirmat că domnișoara Daea a trimis acest mail. Agenția a precizat că a sancționat-o verbal pentru trimiterea acestui mesaj, dar și că nu a fost strâns niciun ban în urma mail-ului.

”Dana Florentina Daea a fost avertizată verbal de către șefii ierarhici privind utilizarea e-mail-ului de serviciu, în conformitate cu prevederile Regulamentului Intern al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. De asemenea, precizăm că nu a fost colectată nicio sumă de bani în sensul indicat de dumneavoastră”, se arată într-un răspuns al AFIR către “România liberă”.

AFIR susține că mesajul a fost doar o parte dintr-o corespondență purtată la nivel amical între o parte de colegii de birou ai domnișoarei Daea, ”într-un context informal, nefăcând obiectul unei comunicări oficiale și care nu a afectat în niciun fel activitatea curentă a departamentului sau a instituției”.

Domnișoara Daea are un salariu lunar de 2.200 de lei ca reprezentant AFIR. Petre Daea, ministrul Agriculturii, nu vede nicio problemă în faptul că fiica sa a fost angajată într-un departament care îi este în subordine, precizând într-un interviu că ”e firesc să își ajute copilul”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.