FIFA 18, made in România. Când apare cel mai nou episod al celebrului joc video

Naționala României este inclusă oficial în FIFA 18. Foto: Electronic Arts
Naționala României este inclusă oficial în FIFA 18. Foto: Electronic Arts

O echipă din România, în colaborare cu programatori din Canada, a realizat jocul FIFA 18, cel mai popular joc video despre fotbal din istorie.

Electronic Arts România, cu sediul la București, și EA Vancouver au pus la punct noul FIFA 18, care va fi lansat în toată lumea în 29 septembrie 2017.

Printr-un parteneriat cu Federația România de Fotbal, echipa națională a României va fi inclusă oficial în jocul FIFA 18. Electronic Arts a obținut drepturile pentru echipamentul naționalei, cât și pentru emblema acesteia. Astfel, în noul FIFA, jucătorii naționalei vor avea trăsături extrem de realiste, iar suporterii din tribune vor afișa bannere și vor purta tricouri cu specific românesc.

Motorul grafic al jocului, Frostbite, va oferi efecte video foarte realiste, iar jucători ai naționalei României, precum Vlad Chiricheș sau Costel Pantilimon, se vor comporta în joc aproape la fel ca în meciurile jucate în viața de zi cu zi.

”În spatele acestui joc este o echipă de programatori, producători, project manageri și artiști, designeri, cât și mulți alții, care asigură că fiecare detaliu al unui meci de fotbal este redat cu fidelitate. Munca lor include o perioadă lungă de documentare, creație și execuție. Sunt foarte mândru de colaborarea dintre București și Vancouver, care a făcut posibilă apariția FIFA 18. Este cel mai bun joc din istoria seriei”, a spus Andrei Lăzărescu, Supervising Producer al FIFA 18.

Printre noutățile FIFA 18 se numără Real Player Motion Technology, care imită mișcările specifice ale jucătorilor, cât și o grafică extrem de realistă. Creatorii au lucrat și la atmosfera din tribune, cât și la sistemul de transferuri, făcându-le mult mai interactive.

În FIFA 18 vor apărea și mari legende ale fotbalului, precum Maradona, Ronaldo sau Thierry Henry.