Fetiță de 11 ani bătută de învățător până a făcut pe ea

elevă bătută bistrița de învățător
Foto: Bianca Sara (adevarul.ro)

Un învăţător pensionar a bătut cu arătătorul o fetiţă de 11 ani, din clasa a IV-a, până a făcut pe ea. Copila a fost umilită şi lovită în faţa clasei, după ce învățătorul s-a enervat că eleva nu a știut să rezolve la tablă un exercițiu, relatează adevarul.ro.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 16 mai, la şcoala gimnazială din Bistriţa Bârgăului, o localitate din județul Bistrița-Năsăud.

Învățătorul a lovit-o pe fetiță peste spate și peste picioare. Speriată, ea nu le-a povestit părinților ce s-a întâmplat. Ei au aflat de la părinții colegilor de clasă.

„Am vorbit cu profesorul, mi-o spus că şi-o ieşit din fire şi asta e. Nici măcar să zică „scuză-mă, nu se mai întâmplă”, absolut nimic”, a declarat Manta Paraschiva, mama fetiţei, pentru adevarul.ro.

Nu este primul incident de acest gen. În urmă cu două săptămâni, acelaşi învăţător i-a două palme după cap după ce fetiţa a greşit ceva la un exerciţiu de matematică.

Dumitru Dragotă are 65 de ani şi este la catedră de peste 40 de ani. El s-a pensionat în urmă cu un an, însă a revenit la catedră în ultimul semestru, după ce o învăţătoare a şcolii a intrat în concediu de maternitate.

Învățătorul recunoaşte incidentul, dar încearcă să își găsească scuze pentru metodele barbare pe care le folosește: „Nu a vorbit sub nicio formă. Nu a vorbit absolut nimic, nu a vrut să coopereze deloc. M-am înfuriat puţin şi asta a fost… Mi-am ieşit din fire. A fost o singură lovitură”.

Directorul şcolii, Viorel Popandron, susține că acesta este primul astfel de incident pe care îl are cu învăţătorul: „Domnul învăţător este un învăţător foarte bun, a lucrat la catedră o viaţă întreagă. Cred că şi-a ieşit din fire. El regretă, am povestit cu dânsul, am convocat comisia de disciplină. Nu îşi explică nici el ce s-a întâmplat. A recunoscut, şi-a cerut scuze”.

Mama fetei a depus plângere atât la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cât şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de purtare abuzivă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.