Festivalul 3 Smoked Olives Island. Muzică electronică în inima Dunării

Festivalul 3 Smoked Olives Island

Festivalul 3 Smoked Olives Island, singurul festival de muzică electronică din România care are loc pe o insulă, revine cu cea de-a șasea ediție la sfârșitul lunii iulie.

În total, peste 4.000 de oameni sunt așteptați între 25 și 30 iulie la cea de-a șasea ediție a 3 Smoked Olives Island Festival (3SOF), singurul festival de muzică electronică din România care are loc pe o insulă.

Timp de cinci zile, tineri din România și din Europa vor petrece pe o insulă de pe Dunăre din apropierea punctului de trecere cu bacul dintre Ostrov, România, și Silistra, Bulgaria.

Insula unde are loc festivalul beneficiază de o plajă de câțiva kilometri și de o pădure întinsă unde cei prezenți pot campa gratuit pe perioada evenimentului. Artiști de muzică electronică recunoscuți la nivel național precum Dan Andrei, Herodot, Golan și Dj Vasile, dar și DJ internaționali, printre care Ion Ludwig (Niue, Pacificul de Sud), Andrey Pushkarev (Germania), Sedee (Germania), Clovis (Germania) și Raha din Japonia fac parte din lineup-ul ediției din acest an.

Festivalul 3 Smoked Olives Island, o comunitate a celor care iubesc natura și muzica

Aflată departe de agitația marilor orașe, insula de pe Dunăre, dar și festivalul în sine, sunt un magnet pentru iubitorii de natură și de muzică. Pornit acum opt ani ca o ieșire în natură a unui grup de prieteni, festivalul 3 Smoked Olives Island a evoluat în momentul de față la un eveniment în sine, cu mai multe scene, artiști consacrați și o pasiune puternică pentru natură.

Insulele de pe Dunăre, peste 40 la număr doar în România, cunoscute și sub numele de ostroave, sunt adevărate sanctuare naturale, festivalul acordând o atenție deosebită protejării spațiului natural.

La Festivalul 3 Smoked Olives Island deșeurile se colectează selectiv

Ediția din acest an vine cu mult mai multe noutăți, printre care colectarea selectivă a deșeurilor generate în urma evenimentului și implicarea celor prezenți în activități cu privire la reducerea amprentei de carbon asupra mediului, energie regenerabilă, reciclare și compost.

Observații de stele căzătoare, yoga pe plajă si caiac-canoe pe Dunăre la Festivalul 3 Smoked Olives Island

Cei prezenți la festival vor avea parte de un program divers plin de natură și aventură pe perioada celor cinci zile de eveniment.

Pe lângă muzica ce va anima serile de vară, oamenii vor putea face yoga sau se pot plimba cu barca pe Dunăre, într-un decor natural, idilic.

Cei mai curajoși pot încerca wakeboard, pentru un plus de adrenalină.

Pe lângă acestea, insularii vor putea fi martori ai unui spectacol astronomic minunat, o ploaie de meteori denumită Delta Aquariid, care atinge punctul culminant în timpul petrecerii de sâmbătă, 28 iulie.

Organizatorii festivalului asigură parcare, pază, zonă cu mâncare (fiecare participant suportă prețul mâncării pe care o consumă), dar și o echipă permanentă de salvatori și Crucea Roșie.

Prețul biletelor variază între 35 și 55 de euro, preț care include taxa de intrare, costul unui transfer dus-întors cu barca și eco-taxa. Accesul este permis doar persoanelor peste 21 de ani.

Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island Festivalul 3 Smoked Olives Island

În afară de cort, participanții la Festivalul 3 Smoked Olives Island sunt sfătuiți să își aducă și:

– ochelari de soare
– costum de baie
– haină impermeabilă (în caz că va ploua)
– sac de dormit
– o perehe în plus de pantofi
– sandale
– spray anti-țânțari
– loțiune de soare
– o pălărie
– o sticlă din aluminiu sau din inox pentru apă
– pungi biodegradabile pentur gunoaie
– hârtie igienică (în cazul în care nu sunt mulțumiți de hârtia oferită de organizatori)
– lanternă
– șampon / săpun
– scrumieră (fumătorii sunt rugați insistent să nu arunce mucurile de țigări pe jos)
– dopuri pentru urechi

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să fiți la curent și cu alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.