Fenomenul Sinești. Hoții au atacat în alt loc, polițiștii sunt în alertă

Foto: Facebook / Grebanus Liviu
Foto: Facebook / Grebanus Liviu

Polițiștii din Vrancea sunt în alertă după ce au fost anunțate două furturi din autoturisme, folosindu-se aceeași metodă ca în cazul celor reclamate în zona comunei Sinești, din județul Ialomița.

Potrivit Hotnews.ro, două persoane au sunat la poliție că au rămas fără bunuri, în timp ce încercau să rezolve penele de cauciuc. Un caz a avut loc în parcarea unui supermarket din Focșani.

„Hoţii, ieri, mi-au tăiat roata în parcare la Praktiker în plină zi, fără să le pese că sunt filmaţi. În timp ce eu eram preocupat să îmi fac pana mi-au luat şi borseta. În concluzie, şi-au mutat cuibuşorul de la Sineşti în toată ţara. Aveţi grijă!” a scris păgubitul pe Facebook.

Bărbatul a făcut plângere la poliție și s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru furt și distrugere.

După câteva ore, polițiștii din comuna Gugești, tot din Vrancea, au primit o sesizare că persoane necunoscute au sustras o borsetă dintr-o mașină pe raza comunei Slobozia Bradului. Furtul a fost comis prin aceeași metodă.

La nivelul inspectoratelor de poliţie din ţară, din 2017 şi până acum, au fost înregistrate peste 50 de sesizări de furturi sau tentative de furturi din maşini, prin două moduri de operare, respectiv din cauza neatenţiei şoferilor şi pasagerilor, în sensul în care aceştia lăsau autoturismul în parcare neasigurat, şi prin provocarea unor pene de cauciuc, prin înţeparea cauciucurilor.

Din acest număr de 50 de sesizări, 37 de fapte de furt/tentativă de furt s-au înregistrat în zona Popasului Sineşti. Dintre cele 37, patru sunt prin înţeparea roţilor. Anul trecut, s-au efectuat şapte percheziţii la persoane bănuite de astfel de fapte.

Ministrul Afacerilor Interne (MAI) a aprobat propunerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) de declanşare a procedurii cercetării prealabile faţa de inspectorul şef al IPJ Ialomiţa, comisar şef Ivan Cristian.

Controlul a vizat atât activitatea managerială, dar şi modul de îndeplinire a sarcinilor şi atribuţiilor specifice poliţiştilor din cadrul IPJ Ialomiţa.