Fenomenul „Lunch Beat” în Suedia: Angajaţii merg la club în pauza de prânz

Sute de suedezi abia aşteaptă pauza de la prânz pentru a încălţa pantofii de dans. Pentru ei, ora liberă din miezul zilei – departe de organizator birou și mirosul de Sano 🙂 – este perfectă pentru dans, nu pentru o „descindere” la cantină.

Evenimentul poartă numele de Lauch Beat şi durează exact o oră, scrie agenţia AP, citată de Time. Muzica ritmată nu lipseşte, iar nota de plată pentru ora de distracţie este de circa 10-11 euro. Banii acoperă chiria pentru spaţiu şi costul sandvişurilor.

Lunch Beat a fost organizat pentru prima dată în iunie 2010, în Stockholm. La prima „convocare”, doar 14 persoane au venit. Totuşi, vorba s-a răspândit repede. Acum, evenimentul, care are loc de câteva ori pe lună, atrage sute de angajaţi din birourilor marilor oraşe.

Ideea a prins şi la suedezii din alte oraşe, ba chiar a fost „exportată” în Finlanda, Serbia şi Portugalia. Organizaţia „Lunch Beat” intenţionează să rămână non-profit.

Regula principală: trebuie să dansezi!

O fundaţie cu numele Lunch Beat Branch Bank a fost deschisă recent, cu scopul de a finanţa cu „o mică sumă de bani” deschiderea de noi cluburi în Suedia şi alte state. Organizaţia are şi un site, lunchbeat.org, unde găsim un manifest şi un ghid pentru amatorii de astfel de distracţii din alte ţări.

Daniel Odelstad, organizatorul în vârstă de 31 de ani al Lunch Beat Stockholm, spune că cei care participe trebuie să respecte câteva reguli, dar acestea nu sunt deloc stricte.

„Prima regulă Lunch Beat este că trebuie să dansezi. Dacă nu dansezi în această oră, atunci ar trebui să iei prânzul în altă parte”, spune el.