Femeia care a venit la propria înmormântare, îngrozindu-l pe soțul care plătise asasinarea ei

asasin criminal
Foto: Republica / pixabay.com

În urmă cu un an, Noela Rukundo, o femeie din Australia, a apărut la propria înmormântare organizată de soțul său, Balenga Kalala, cel care angajase o echipă de asasini ca să o ucidă. În prezent, bărbatul este la închisoare, unde ispășește o pedeapsă de 9 ani pentru fapta sa, relatează washingtonpost.com.

Rukundo a povestit întregul șir al evenimentelor într-un interviu pentru BBC.

Noela Rukundo a stat într-o mașină în fața casei sale din Melbourne, Australia, privindu-i pe cei care plecau de la înmormântarea ei. Când l-a văzut pe soțul său, a ieșit din mașină. Văzând-o, bărbatul și-a pus mâinile în cap, îngrozit.

„Nu văd bine? E o fantomă”, a zis bărbatul.

„Surpriză! Sunt în viață”, i-a răspuns ea.

Departe de a fi fericit, omul era înspăimântat. Cu 5 zile înainte, el angajase o echipă de asasini pentru a o ucide pe Rukundo, care era partenera sa de mai bine de 10 ani. Asasinii i-au spus bărbatului că au omorât-o și chiar l-au determinat să plătească câteva mii de dolari în plus pentru crimă. În realitate însă, femeia nu a fost ucisă.

După ce a văzut-o, soțul a început să țipe și să se lamenteze. I-a cerut iertare pentru tot. Era însă mult prea târziu pentru scuze, așa că Rukundo a chemat poliția. La proces, Balenga Kalala a pledat vinovat și a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru incitare la crimă, potrivit Australian Broadcasting Corp. (ABC).

Iată cum Rukundo a reușit să scape din întreaga afacere.

În urmă cu un an, Rukundo a mers alături de soțul ei în Burundi, țara sa natală, pentru a participa la înmormântarea mamei sale vitrege. Întristată după înmormântare, femeia s-a retras pe seară în camera sa de hotel din Bujumbura, capitala țării. Apoi, a primit un telefon de la soțul său.

„Mi-a spus că merg afara ca să iau aer”, a povestit ea pentru BBC.

În momentul în care a ieșit din hotel, Rukundo s-a trezit amenințată cu o armă de un bărbat necunoscut.

„Nu țipa. Dacă începi să țipi te împușc. Pe mine o să mă prindă, dar tu? Vei fi moartă deja”, i-a spus atacatorul. Îngrozită, Rukundo a făcut ce i s-a cerut. A fost împinsă într-o mașină și i s-au acoperit ochii pentru a nu ști unde era dusă. După 30-40 de minute mașina s-a oprit, a fost adusă într-o clădire și a fost legată de un scaun.

În jurul ei auzea voci de bărbați.

„Femeie, ce i-ai făcut bărbatului care ne-a plătit ca să te omorâm? Balenga ne-a trimis ca să te omorâm”, i-a spus unul dintre ei.

Rukundo le-a spus că nu îi crede, că o mint, iar ei au râs.

„Ești o proastă”, i-au răspuns ei.

Însă apoi a auzit chiar vocea soțului său pe speakerul unui telefon. „Omorâți-o”, le-a spus el asasinilor plătiți, iar Rukundo a leșinat.

Rukundo îl cunoscuse pe soțul său cu 11 ani înainte, la scurt timp după ce venise în Australia din Burundi, potrivit BBC. El era un refugiat din Congo. S-au îndrăgostit, s-au mutat împreună într-o suburbie din Melbourne și au avut împreună 3 copii. Cu timpul, femeia a aflat mai multe lucruri despre trecutul soțului său: bărbatul fugise de o armată rebelă din Congo, care îi jefuise satul și îi omorâse pe soția și pe fiul său.

Rukundo a învățat multe și despre caracterul său. „Știam că este un bărbat violent. Dar nu credeam că m-ar omorî”, a povestit ea.

Când și-a venit în fire, asasinii plătiți i-au spus că nu o vor ucide – asasinarea femeilor nu era în acord cu principiile lor. În plus, îl cunoșteau și pe fratele ei. Însă aveau de gând să păstreze banii soțului ei și să îi spună că au omorât-o.

După două zile au eliberat-o la marginea drumului, însă nu înainte să îi dea un telefon, înregistrarea convorbirii telefonice cu Kalala și chitanțe pentru cei 7.000 de dolari australieni pe care i-au primit drept plată, potrivit publicației „The Age”.

„Vrem doar să te duci înapoi și să le spui și altor femei proaste ca tine ce s-a întâmplat”, i-au spus asasinii lui Rukundo, iar apoi au plecat.

Femeia a cerut ajutorul ambasadelor Kenyei și Belgiei pentru a se întoarce în Australia. Apoi l-a sunat pe pastorul bisericii sale din Melbourne și i-a spus ce s-a întâmplat. Fără să îi spună lui Kalala, pastorul a ajutat-o să se întoarcă în cartierul din Melbourne.

Între timp, soțul său le spusese tuturor că soția lui a murit într-un accident tragic, așa că întreaga comunitate o plângea pe Rukundo. În noaptea de 22 februarie 2015, chiar în momentul în care Kalala își lua la revedere de la vecinii veniți să îl consoleze, Rukundo s-a apropiat de el și i-a spus că știa tot ce a făcut.

„M-am simțit precum cineva care s-a născut din nou”, a spus ea pentru BBC.

Deși Kalala a negat inițial orice implicare, Rukundo l-a determinat să își mărturisească fapta în timpul unei conversații telefonice care a fost înregistrată în secret de poliție. Kalala și-a cerut iertare pentru fapta sa, însă a fost prea târziu.

Potrivit autorităților, Kalala a încercat să își omoare soția din cauza unei gelozii nefondate. Rukundo are aceeași părere și crede că bărbatul a vrut să o ucidă deoarece era convins că ea voia să îl părăsească pentru alt bărbat, ceea ce nu era adevărat.

„Am să fiu o femeie puternică. Situația și viața mea din trecut nu mai există. Acum încep o nouă viață”, a conchis ea.

Foto: Republica / pixabay.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei
S-au pus în vânzare bilete de avion de 8 euro din București spre destinații din Europa
Locuri de muncă în depozite din străinătate. Plata ajunge la 2.300 de euro, avantaje pentru căsătoriți

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.