Fed Cup. Canada – România 1-1. Alexandra Dulgheru, victorie de senzaţie cu Eugenie Bouchard!

Prima zi a barajului de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup a fost marcată de două mari surprize. Mai întâi, canadianca Abanda, de pe locul 260 în lume, a câştigat în faţa Irinei Begu, cea mai bine clasată româncă, iar apoi Alexandra Dulgheru a învins-o splendid pe vedeta Canadei, Genie Bouchard, locul 7 în lume.

Scorul confruntării dintre România şi Canada este egal, un aşteptat 1-1, după prima zi, însă după două rezultate neaşteptate. Irina Begu era mare favorită cu Francoise Abanda, o tânără jucătoare lipsită complet de experienţă în competiţiile importante.

Irina Begu, locul 33 în lume, a câştigat primul set cu 6-4, însă Abanda a răspuns în setul secund, când s-a impus cu 7-5. Românca a început să dea rateuri tot mai mari, atât din spatele liniei de serviciu, cât şi din teren, deplasându-se tot mai greu, în timp ce numărul erorilor neforţate a crescut într-un ritm alarmant.

În cele din urmă, jucătoarea canadiană de pe locul 260 mondial, a obţinut o victorie frumoasă şi meritată, după ce a depăşit emoţiile care înconjoară, de fiecare dată, astfel de succese.

„Am simţit contracturi în setul al doilea, dar mult mai rău m-am simţit în setul trei, însă nu asta este cauza pentru care am pierdut. Ea a jucat mult mai bine şi a meritat să câştige. Voi vorbi cu staful şi vom decide împreună. Dacă sunt aptă de joc sută la sută, voi intra şi voi încerca să aduc un punct României”, a declarat Irina Begu.

Dacă eşecul Irinei Begu n-a fost tocmai o performanţă a sportului românesc, evoluţia Alexandrei Dulgheru poate fi considerată drept o mare victorie.

Românca de pe locul 69 în lume, revenită abia în acest sezon la nivel înalt, după ani de zile de accidentări, a făcut un meci superb împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, finalistă la Wimbledon anul trecut. Alexandra a câştigat cu 6-4, 6-4 duelul din Fed Cup cu a şaptea jucătoare a lumii, care, înainte de partidă, refuzase să îi strângă mâna din superstiţie.

„Această victorie egaleayă situaţia, intrăm cu alt suflu mâine. Am încercat să uit repede punctele pierdute în meci şi să câştig altele. Publicul a fost minunat, când joci pe echipe este altă energie. Fiecare meci este greu, o să joc cu Abanda, sigur cu nu va fi uşor, se poate întâmpla orice”, a declarat Alexandra Dulgheru, care s-a bucurat într-un mod inedit după câştigarea meciului.

Cele două jucătoare şi-au strâns mâinile, în cele din urmă, deasupra fileului.

Astăzi se dispută ultimele trei meciuri: Eugenie Bouchard – Irina-Camelia Begu , Francoise Abanda – Alexandra Dulgheru şi Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann – Andreea Mitu/Raluca Olaru.

România se poate califica pentru prima oară după 23 de ani în eşalonul de elită al Fed Cup. Pentru a reuşi asta are nevoie de două puncte astăzi, la Montreal.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Scrisoarea de la mama unei emigrante pentru Președintele României
Cât costă un apartament într-un bloc de containere
Principele Nicolae face turul României pe bicicletă și le aduce elevilor „Cărțile copilăriei”