Victor Ponta și Klaus Iohannis au în continuare cele mai mari șanse să se înfrunte în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Potrivit unui sondaj realizat de IRES, Victor Ponta ar obține în primul tur 43% din voturi, iar Klaus Iohannis – 30%. Pe următorul loc este clasat candidatul Elena Udrea (8%), urmează în sondaj Călin Popescu Tăriceanu (6%), Monica Macovei (5%), Teodor Meleşcanu (3%), Corneliu Vadim Tudor (2%), Kelemen Hunor (2%) și Dan Diaconescu (1%).

Sondajul IRES a fost realizat pe 23 octombrie, după ce mai mulți lideri politici au fost anunțați că sunt inculpați în mai multe dosare penale. Sociologii de la CSCI au realizat un sondaj între 9 și 13 octombrie, din care reiese că 37% dintre românii cu drept de vot l-ar alege pe Victor Ponta, iar 29% pe Klaus Iohannis în turul I.

Un alt sondaj, realizat de cei de la SOCIOPOL, arată că Victor Ponta ar obține în primul tur 41%, în timp ce Klaus Iohannis ar obține 28%. Același studiu mai arată că în turul al doilea Victor Ponta ar câștiga cu 55% dintre voturi.

vot alegeri graf