Ce au în comun FCSB, Arsenal, Lazio și Zenit Sankt Petersburg?

Harlem Gnohere a adus a treia victorie pentru FCSB în Grupa G a Ligii Europa. Foto: FC Steaua București
Foto: FC Steaua București / Facebook

FCSB și-a continuat parcursul impecabil în grupele Ligii Europa cu o victorie, scor 2-1, pe terenul campioanei Israelului, Hapoel Beer Sheva.

Eroul singurei echipe românești care a ajuns în acest sezon în grupele unei competiții europene a fost atacantul Harlem Gnohere. Intrat după pauză, vârful francez a reușit o ”dublă” în doar cinci minute, amuțindu-i pe gălăgioșii suporteri ai gazdelor.

FCSB a primit un gol pe final de meci, marcat de fostul jucător de la FC Barcelona, Iasaac Cuenca, a fost ”iertată” de arbitru la un henț în careu, și a ajuns la cota 9 puncte în clasament. Doar alte trei echipe (din 48) au mai reușit acest lucru în grupele Ligii Europa în acest sezon: Arsenal Londra, Lazio Roma și Zenit Sankt Petersburg.

Vice-campioana României este ca și calificată în primăvara europeană, având nevoie doar de încă un rezultat pozitiv pentru a face pasul către faza knock-out a celei de-a doua întreceri fotbalistice de pe Bătrânul Continent.

Următorul meci al trupei antrenate de Nicolae Dică va fi la București, în 2 noiembrie, tot cu Hapoel Beer Sheva. Este pentru prima oară în istorie când o echipă din România câștigă primele trei meciuri într-o grupă europeană.

„Nu suntem calificați, trebuie să mai facem trei puncte pentru a fi siguri de acest lucru”, a spus, după meci, Nicolae Dică, trasând și țintele următoare ale echipei sale: „Obiectivul nostru principal este să câștigăm campionatul. Trebuie să fim concentrați, să intrăm cu aceeași atitudine și să jucăm la fel cum am făcut-o în această seară”.

Situația în Grupa G este simplă. La jumătatea drumului, FCSB are maximum de puncte (9), în timp ce elvețienii de la Lugano, cehii de la Viktoria Plzen și israelienii de la Hapoel Beer Sheva sunt la egalitate, cu câte 3 puncte.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.