„Fantoma de la Operă”, cel mai așteptat spectacol de operă al anului

„Fantoma de la Operă”
Personajele principale din „Fantoma de la Operă” Foto: Facebook Florin Ristei

Anul 2014 a venit cu o mare surpriză pentru fanii spectacolelor de la Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”, atunci când s-a anunțat preselecția pentru spectacolul „Fantoma de la Operă”, care va avea premiera anul acesta.

Pe 24 ianuarie, marea premieră îi reunește pe aceeași scenă pe Florin Ristei, câștigătorul X Factor 2013, Adrian Nour, finalist al concursului „Vocea României” și pe soprana Irina Baianț, care a făcut un adevărat spectacol cu Tiberiu Albu, câștigătorul de anul trecut al emisiunii „Vocea României”.

„Fantoma de la Operă” este un spectacol-eveniment și este considerat producţia anului 2015. Musicalul „Fantoma de la Operă” este prezentat pentru prima dată în România și marchează un moment foarte important pentru instituția Teatrului de Operetă și Musical, deoarece se va inaugura odată cu acest eveniment și noul sediu al instituției, situat în apropierea Bibliotecii Naționale.

„Ne-am propus să oferim producţii şi evenimente de cel mai înalt nivel în 2015, dar şi o întreagă paletă de posibilităţi de petrecere a timpului liber în cadrul Operei. Opera Naţională Bucureşti este, înainte de toate, un spaţiu deschis şi accesibil tuturor celor care caută o experienţă unică, spectaculoasă, este un loc în care imaginarul devine real, palpabil, în care totul este posibil şi in care lumea capata un alt sens”, a declarat Răzvan Ioan Dincă, director general al Operei Naţionale Bucureşti pentru adevărul.ro.

La 25 de ani de la premieră,  musicalul, „Fantoma de la Operă” are în continuare un succes remarcabil și deține recorduri pentru încasări de aproape 6 miliarde de dolari(mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” şi „Star Wars”), dar și un număr total de peste 130 de milioane de spectatori și a devenit cea mai longevivă producție de pe Brodway, depășind numărul de reprezentații al musicalului „Cats”.

Scris de Andrew Lloyd Webber, spectacolul va fi pus în scenă de către Stephen Barlow, unul dintre cei mai apreciați regizori contemporani din lume.

Distribuţia premierei din 24 ianuarie

Fantoma: Adrian Nour
Christine Daaé: Irina Baianţ
Raoul, Viconte de Chagny: Florin Ristei
Monsieur André: Andrei Lazăr
Monsieur Firmin: Valentino Tiron
Carlotta Giudicelli: Gabriela Daha
Ubaldo Piangi: Samuel Druhora
Madame Giry: Dana Rotaru
Meg Giry: Alexandra Giurcă
Cu participarea Orchestrei Teatrului de Operetă si Musical „Ion Dacian”.

Anul acesta, spectatorii vor avea ocazia să urmărească mai multe premiere:

„Fantoma de la Operă”, în regia lui Stephen Barlow va premiera pe data de 24 ianuarie.

„Falstaff” –de Giuseppe Verdi in regia lui Graham Vick va avea premiera la Opera Naţională Bucureşti pe 19 februarie 2015.

„Triptic de balet” va avea premiera pe 25 aprilie 2015 şi este compus din „Classical Symphony” în coregrafia lui Yuri Possokhov, „Petite Mort”, în coregrafia lui Jiri Kylian şi „Marguerite and Armand” în coregrafia lui Sir Frederick Ashton.

„Manon Lescaut” – de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent va avea premiera pe 23 mai 2015. Este un spectacol realizat in coproducție cu Royal Opera House ,,Coevent Garden“ şi cu Shanghai Grand Theatre.

„Giselle” în coregrafia lui Johan Kobborg şi Ethan Stiefel (adaptare după Marius Petipa) va avea premiera pe data de 6 iunie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.