Familiile victimelor din Colectiv îi cer socoteală ministrului Vasilescu pentru o declarație

Olguța Vasilescu FOTO: Gov.ro
Olguța Vasilescu FOTO: Gov.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a acuzat că prin plângerea penală depusă de Ludovic Orban, președintele PNL, se dorește „repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat și în 2015, când a fost demis premierul Ponta”.

„Întrebarea pe care mi-o pun, acum că plângerea penală este depusă, este la ce mai vor să dea foc? Ca să preia ostil guvernarea, să vină cu un nou Guvern zero, așa cum au venit cu Cioloș, după ce l-au forțat pe Victor Ponta să demisioneze”, a spus Olguța Vasilescu la România TV.

Ministrul Muncii a făcut referire la tragedia din Clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, în urmă căreia a murit 65 de oameni.

„Pentru că asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat și în 2015, când a fost demis premierul Ponta. Atunci, Klaus Iohannis a cerut de mai multe ori demisia premierului, tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmăririi penale a premierului, iar la scurt timp a trebuit să moară oameni pentru ca Guvernul să fie schimbat.

Acest film se repetă și astăzi, se respectă același scenariu, punct. Și în 2015 și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor”, a mai spus Olguța Vasilescu.

Asociația Colectiv GTG 3010 cere Guvernului să prezinte „probe”, după declarațiile ministrului Muncii.

„Solicitam reprezentantului Guvernului României să prezinte probe care să susțină aceste acuzații sau să recunoască public faptul că se folosește de tragedia din 30 octombrie în scop politic. Considerăm că a fost depășită limita bunului simț de către politicieni, în lupta lor continuă pentru acumularea de capital electoral.

Referirile emoționale la cazul Colectiv, conotate politic, sunt de natură să jignească și să amplifice periodic suferința familiilor celor morți și răniți în tragicul incendiu din data de 30 octombrie 2015”, se arată într-un comunicat al asociației, semnat de peședintele Eugen Iancu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.