Afacere cu fonduri nerambursabile. Fabrică de suc de mere, înființată de un tânăr

FOTO: pixel2013/Pixabay.com
FOTO: pixel2013/Pixabay.com

Un tânăr din Brașov a înființat o mică fabrică de suc de mere, accesând fonduri nerambursabile de la stat, prin intermediul unui SRL-D.

Marian Drăghia, în vârstă de 35 de ani, a investit 20.000 de euro în fabrica unde produce suc de mere, iar jumătate din sumă a provenit din fonduri nerambursabile care pot fi accesate de tinerii care vor să-și deschidă o afacere.

În prezent, fabrica sa prestează serviciul de producţie şi pasteurizare a sucului de mere pentru alte persoane, dar Drăghia speră ca la sfârşitul acestei luni, să înceapă producţia folosind fructele din livada proprie.

Tânărul antreprenor deține o livadă de meri întinsă pe un hectar, astfel că materia primă pentru sucul de mere va fi asigurată din producţia proprie.

Marian Drăghia a precizat că merele sunt culese manual şi sunt presate cu echipamente moderne. Ulterior, sucul este pasteurizat astfel că nu este nevoie de aditivi și conservanți.

„Proiectul SRL-D reprezintă o oportunitate pentru tinerii debutanţi în afaceri, ei putând accesa fonduri nerambursabile de până la 10.000 de euro. Sunt tot mai mulţi tineri care văd în acest SRL-D o oportunitate de a-şi îndeplini visele şi de a dezvolta o afacere de familie cu ajutorul fondurilor nerambursabile”, a afirmat tânărul antreprenor, citat de Bună Ziua Brașov.

În ceea ce privește vânzarea sucului de mere, Drăghia a spus că vrea să ducă produsul obținut la fabrica sa în diverse magazine de cartier, dar şi în reţele internaţionale de magazine.

Recomandarea editorilor Great News:

Cât costă sucul ecologic de mere , produs de fundația Prințului Charles în România