O nouă fabrică într-o localitate din România. Se creează mii de locuri de muncă

termopane
Foto: windoortech.pl

Compania producătoare de electrocasnice Arctic începe joi, 15 iunie, lucrările de construcţie la noua fabrică din comuna Ulmi, județul Dâmbovița, anunță adevarul.ro.

Vor fi construite unitatea în sine, un depozit de produse finite, laboratoare, birouri, o cantină, platforme acoperite, parcări pentru autoturisme şi maşini de mare tonaj, precum și o cabină pentru poartă, clădiri conexe, alei carosabile şi pietonale.

„Vor fi 4.000-4.500 de locuri de muncă. Lucrul îmbucurător este că, pe lângă investiţia Arctic, am primit săptămâna trecută de la Curent Metal solicitarea pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie pentru capacitatea lor. Vor lucra 4.000-4.500 de de persoane pe tot ce înseamnă platforma Ulmi, Comişani, Văcăreşti (trei comune din Dâmbovița – n.r.). Investiţia totală este de 200 de milioane de euro pe cele trei capacităţi, însemnând fabrica de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, cuptoare cu microunde”, a declarat pentru sursa citată Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Județean Dâmboviţa.

Investiția este realizată din fonduri proprii, dar şi cu ajutor de la Guvern.

Arctic se numără printre cele mai mari companii din Romania, fiind totodată și una dintre cele mai cunoscute mărci românești: 80% dintre familiile din România dețin cel puțin un produs Arctic. Compania este și cel mai mare producător local de electrocasnice, fabrica de aparate frigorifice de la Găești producând până în prezent peste 25 de milioane de frigidere.

În anul 2015 Arctic a împlinit 45 ani de activitate. La ora actuală în companie lucrează 3.000 de angajați.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.