Extraordinara poveste a unui argentinian răpit în Nigeria. ”Messi mi-a salvat viața!”

Santiago, în mijloc, îmbrăcat în tricoul echipei sale favorite - River Plate (clarin.com)
Santiago, în mijloc, îmbrăcat în tricoul echipei sale favorite - River Plate (clarin.com)

Un caz cu final fericit s-a petrecut în aceste zile în Nigeria, unde un agronom argentinian a fost eliberat după ce a pomenit numele fotbalistului Lionel Messi.

”Spuneți că îi mulțumesc lui Messi”, a declarat Santiago Lopez Menendez, în vârstă de 28 de ani, când a fost contactat de ziarul argentinian Clarin.

Santiago se recuperează la ambasada Argentinei din Nigeria, iar Messi i-a salvat viața. Răpitorii săi nu vorbeau limba engleză și, cu toate că a încercat să le explice că provine din America de Sud, nigerienii au înțeles că era din Statele Unite, devenind imediat violenți.

Prins într-o situație critică, agronomul argentinian a început să strige: ”Messi, Messi, Messi!”. A fost momentul când agresorii au înțeles care îi este țara de origine.

Santiago este în prezent la Ambasada Argentinei din Abuja, unde se reface după ce a petrecut trei zile în teroare. El a fost eliberat după ce compania pentru care lucrează, Four Mills, a plătit o răscumpărare.

Specialistul în agricultură a fost supus unui tratament brutal în cele trei zile de captivitate. A fost bătut și supus unui marș forțat, fără să primească ceva de mâncare. Este foarte slăbit, iar medicii îi verifică starea de sănătate.

”Numele lui Messi m-a salvat”, a spus Santiago, care lucra de anul trecut la o fermă de lângă Kontagora, unde se cultivă porumb și soia.

Santiago, un absolvent al Universității din Buenos Aires, a ajuns în Nigeria în iunie 2014, la invitația companiei Four Mills, alături de alți doi colegi, însă doar el a vrut să rămână și să îi ajute pe localnici la îmbunătățirea agriculturii.

Miercurea trecută, trei bărbați înarmați l-au răpit. După trei zile de negocieri, Santiago a fost eliberat, doar după ce angajatorul său a plătit răscumpărarea. Fratele său, Jorge, în vârstă de 35 de ani, este de asemenea inginer agronom și lucrează în Sierra Leone.

Santiago, care era însoțit în Nigeria și de prietena sa Alita, care este specializată în biologie, vrea să se întoarcă în Argentina.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: