Atentat terorist la o nuntă. Cel puțin 50 de oameni au murit în explozie

atentat terorist
O nuntă din Turcia a devenit ținta unui atentat terorist. Foto: Twitter

51 de oameni au murit, iar alți 69 au fost răniți într-o explozie produsă în timpul unei nunți din orașul Gaziantep, din sudul Turciei, anunță BBC. Inițial, autoritățile anunțaseră că 30 de persoane și-au pierdut viața, însă numărul victimelor a crescut.

UPDATE. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că este vorba de un atentat sinucigaș, și că autorul este un copil în vârstă de 12-14 ani. Erdogan a mai spus că rețeaua teroristă Stat Islamic se află în spatele atacului.

Orașul Gaziantep se află la 64 de kilometri de granița cu Siria. Atacul a avut loc într-o parte a orașului în care locuiesc mulți studenți, în momentul în care participanții la o nuntă au ieșit pe străzile orașului pentru a sărbători și a dansa. Nunta avea loc în comunitatea kurdă din oraș.

Surse din guvernul turc au declarat pentru BBC că ar putea fi vorba de un atentat pus la cale de Statul Islamic, despre care se știe că are membri activi în orașul Gaziantep.

În ultimul an, Turcia a fost lovită de numeroase atentate teroriste realizate de Statul Islamic sau de militanții kurzi. Ultimul atentat al Statului Islamic a avut loc pe aeroportul din Istanbul în luna iunie și a ucis peste 40 de oameni.

„În Turcia, nunțile sunt considerate sacre și momente foarte fericite. Societatea turcă a fost îngrozită de faptul că a fost țintită chiar o nuntă, care ar fi trebuit să fie cea mai fericită zi din viața mirilor”, a transmis Seref Isler, corespondentul BBC în zonă.

Recomandările editorilor GreatNews:

O româncă de 21 de ani, șefă de promoție la Universitatea Sorbona din Paris

Primul oraș din România cu autobuze electrice

Surpriza lăsată unui chelner în nota de plată

 

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.