Explozie la metroul din Sankt Petersburg: 9 morți și 25 de răniți

FOTO: trusy_gebbelsa/Twitter
FOTO: trusy_gebbelsa/Twitter

19:50. Ministrul Sănătății, Veronika Skvortsova, a declarat că 10 persoane au murit în urma atentatului și alte 47 au fost rănite.

17:52. O altă bombă artizanală neexplodată ar fi fost descoperită într-o altă stație de metrou din centrul Sankt Petesburgului și a fost dezamorsată.

17:18. O sursă din rândul autorităților a declarat pentru Interfax că autorul atentatului terorist ar fi fost surprins în imagini de camerele de supraveghere.

17:10. Datele oficiale arată că au fost 9 morți și peste 20 de răniți. Informațiile au fost date publicității de Comitetul Antiterorist al Rusiei.

16:55. Un martor a declarat pentru agenția de presă rusă RBC că a primit un mesaj de la un prieten, în care îi spunea că a văzut un bărbat care și-a lăsat servieta într-un vagon, s-a mutat în altul și la scurt timp aceasta ar fi explodat. Deocamdată, aceste informații nu au fost confimate de anchetatori.

16:40. Potrivit agenției ruse de presă Interfax, au fost spitalizați până acum 25 de răniți, printre care și un copil.

16:30. Explozia a avut loc intre statiile de metrou „Sennaya Ploschad” si „Technologichesky Institute”. Procurorul general al Rusiei a declarat că a fost vorba de un atac terorist.

16:48. Ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare, le transmite românilor din Sankt Petersburg să se adreseze ambasadei sau consulatului din oraș, dacă au nevoie de ajutor. „Sper că sunteți bine, voi, românii din Sankt Petersburg și nu a fost nimeni în acel tren și nici în stațiile de metrou. Dacă, Doamne ferește de ceva, anunțați Ambasada, pe mine personal, Consulatul din Sankt Petersburg. Rog să urmăriți ce s-a întâmplat și eventuale evoluții”, a scris ambasadorul pe Facebook.

16:22. Explozia ar fi avut loc între două stații de metrou, potrivit Reuters. Potrivit unor surse, neconfirmate oficial, ar fi fost găsite și alte colete suspecte. De asemenea, se mai spune și că nu a fost vorba de un atac sinucigaș, ci de un pachet pus.

O explozie puternică a avut loc într-o stație de metrou din Sankt Petersburg. Potrivit mai multor site-uri de presă din Rusia, ar fi vorba de 10 morți și cel putețin 50 de persoane rănite. Printre victime ar fi și mulți copii.

„Luăm în calcul toate pistele posibile în ce privește orginea acestor atentate, inclusiv o cauză teroristă”, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin. Președintele rus se afla chiar în Sankt Petersburg, la o întâlnire oficială.

Potrivit jurnaliștilor de la agenția de presă rusă Tass, explozia a avut loc la stația de metrou din Piața Sennaya.

FOTO: trusy_gebbelsa/Twitter

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.