Examenul de Bacalaureat ar putea fi modificat

Rezultate BAC 2018 subiecte BAC anatomie 2019
Foto: ziuaconstanta.ro

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat că examenul de Bacalaureat trebuie diversificat, pentru a răspunde mai mult profilului școlii absolvite.

„Pe lângă mai multe filiere şi mai multe tipuri de bacalaureat, dar chiar şi în interiorul acestui bacalaureat teoretic ar trebui să fie o flexibilitate mai mare, să răspundă mai mult profilului şcolii pe care o absolvă elevul sau eleva respectivă”, a declarat ministrul Dumitru, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la News.ro.

Ministrul mai susține și că ar trebui să fie forme diferențiate de certificare a finalizării studiilor liceale.

„Ne propunem să avem şi forme diferenţiate de certificare a finalului studiilor, a tipurilor de bacalaureat. Bacalaureatul acesta teoretic nu poate fi un panaceu, nu poate fi o soluţie pentru absolut toate tipurile de formare, pregătire şi de învăţare.

Cu siguranţăm şcolile care timp de ani de zile nu au putut să producă niciun absolvent care să aibă diploma de bacalaureat, avem anumite probleme pe care trebuie să le rezolvăm în interiorul acelei şcoli”, a mai precizat ministrul Educației.

Mircea Dumitru a mai spus și că învățământul profesional va fi una dintre soluțiile în viitor, „astfel încât mai mulți tineră să poată să termine studiile cu o anumită meserie, cu o anumită formare”.

https://greatnews.ro/cele-mai-tari-perle-de-la-bac-ul-de-toamna/