Cele mai amuzante perle de la Evaluare. Sinonimul cuvântului ”melodia” este ”maneaua”

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

La începutul acestei săptămâni, 144.000 de elevi au susținut proba la Limba și Literatura Română în cadrul Evaluării Naționale 2017.

La unul dintre subiecte elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, de Magda Isanos, aparţine genului liric. De asemenea, elevilor li s-a cerut să explice rolul cratimei sau să ofere sinonime pentru diferite cuvinte, ca de exemplu pentru cuvântul “melodia”.

Un alt subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginare sau reale petrecute la o competiţie sportivă.

În vreme ce unii dintre elevi au declarat pentru presă că subiectele au fost ușoare și că nu le-au pus probleme, alții au avut exprimări amuzante sau bizare în lucrări.

Iată câteva dintre cele mai amuzante perle culese de profesorii de limba română din lucrările elevilor care au susținut examenul la Limba Română, prezentate de adevarul.ro:

Sinonimul cuvântului ”melodia” este ”maneaua”.

Cratima face o pauză în textul epic şi vrea să arate că poetul Magda e mai special, mult mai special.

O figură de stil este chiar numele poetului, deoarece este bărbat dar are nume de femeie, e ca la Stănescu, aşa ne zice profa la clasă.

Elementele naturii o fac pe poetă să devină mai boemă, ea se simte feerică, e mai specială decât Eminescu.

”Acum” este verb de la cuvântul ”acuma”.

Perle de la Evaluarea Națională la Română: „Genul liric e când ploaia sună ca o liră”

Când eram pe terenul de fotbal o bunăciune fluiera şi mă susţinea. Din acea zi mi-am dat seama că o iubesc.

După ce am aflat că am pierdut meciul de fotbal mi-am luat prietenii şi am băut până nu am mai putut.

O să vin la vară să repet ca să repet meciul că eu sunt un ambiţios, nu suport ”intrigile proaste”, cum spunea Caragiale.

Textul nonliterar nu are titlu, nici autor, crecă (sic – n.r.) a fost scris de vreo ziaristă care se plictisea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.