Evaluare Națională. O lucrare de nota 10 e anchetată de procurori

rata de promovare bac 2019
Foto: olttv.ro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au fost sesizați pentru a verifica o lucrare notată cu 10. Aparține băiatului primarului din comuna suceveană Salcea, iar inspectorii școlari spun că s-a constat o diferență a stilului de scris între lucrarea la matematică și cea la limba română, care a primit nota maximă.

Sesizarea a fost făcută de cineva care știa că elevul era unul mediocru la școală și a vrut să se verifice dacă nota era una meritată. Lucrările au fost din nou verificate la un centru de corectare din Botoșani.

„Avea 10 la Limba Română și 8,5 la Matematică. La modul cum s-au corectat lucrările, erau notele care sunt. Suspiciunea intervine pentru că un copil nu poate avea două scrisuri”, a declarat șeful comisiei de evaluare, Gabriel Hârtie.

Suspiciunile sunt cu atât mai mari cu cât, deși în sala de examen era cameră de supraveghere, aceasta nu a funcționat în timpul testării.

„Nu am reușit să descărcăm înregistrările. S-ar părea că din cauza unei defecțiuni tehnice, HDD-ul nu a înregistrat. De aici din școală, lucrurile au plecat în regulă, cu escorta poliției până la ISJ”, a declarat directorul școlii generale Salcea, Cătălin Huțu, pentru Știrile Pro TV.

Acesta a mai adăugat și că este certat cu primarul și nu se poate spune în niciun caz că ar fi încercat să-l ajute.

Procurorii îi vor audia pe toți cei implicați în supravegherea examenului și care au corectat lucrările. Dacă se constată o fraudă, rezultatul examenului ar putea fi anulat.

giphy (1)

giphy