S-a decis. Ce trupă reprezintă România la Eurovision 2018

eurovision românia 2018
Foto: Facebook The Humans

Trupa THE HUMANS a câștigat concursul Eurovision România 2018 cu piesa “Goodbye”. Piesa va reprezenta țara noastră la Lisabona, în luna mai.

Piesa “Goodbye” interpretată de THE HUMANS a câștigat competița Eurovision România. Melodia a fost aleasă de public prin SMS și apel telefonic, din 15 piese rămase în finală. Show-ul a fost transmis live, la TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova şi pe platforma TVR+.

Piesa va intra în competiţie în cea de-a doua semifinală, pe 10 mai. Finala Eurovision 2018 va avea loc pe 12 mai.

15 piese au concurat, duminică, 25 februarie, pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, în finala Eurovision România 2018. Melodiile au fost alese de juriu, în semifinalele organizate de TVR în 5 locații din ţară: Focșani, Timișoara, Craiova, Salina Turda și Sighișoara.

Votul a putut fi exprimat timp de o oră, trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…15) prin SMS, la numărul 1264.

De pe un număr de telefon s-a putut vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Prezentatorii show-ului de la TVR au fost Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu, secondați din camera verde de Ioana Voicu şi Sonia Argint Ionescu.

Pentru Marea Finală Eurovision România, Televiziunea Română a organizat un show la Sala Polivalentă din Capitală. Spectacolul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB.

„Mulțumim din suflet! Nu avem și nu ne găsim cuvintele în momentul acesta prin care să ne exprimăm bucuria și mulțumirile pentru susținerea pe care am simțit-o! Am primit cel mai frumos cadou! Acum un an am plecat încrezători în călătoria numită The Humans iar în acest moment avem confirmarea că am pornit pe drumul cel mai bun! Mulțumiiiiim!”, au scris pe Facebook membrii trupei câștigătoare.

„#Goodbye este o piesă manifest în care cu siguranță se vor regăsi mulți dintre cei care o ascultă, este un îndemn de a ne motiva unii pe alții de a nu renunța la visele noastre! Why don’t you see the beauty that surrounds you everywhere?”, mai arată ei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.