Eurovision 2018: Ce șanse are România să prindă finala concursului muzical

România forțează intrarea în finala Eurovision 2018

România va fi reprezentată la Eurovision 2018 de trupa ”The Humans” care va participa, în această seară, de la ora 22:00, în cea de-a doua semifinală a competiției care este găzduită, pentru prima oară în istorie, de Portugalia.

România se poate califica din nou în finala Eurovision 2018 dacă va primi suficiente voturi din partea telespectatorilor. Nu pot vota piesa ”Goodbye” a celor de la ”The Humans” decât persoanele aflate în afara României.

Orice piesă poate fi votată de cel mult 20 de ori de pe același număr de telefon, dar piesa poate fi aleasă și cu ajutorul aplicației de pe site-ul oficial al Eurovision 2018. Puteți vota aici.

Voturile contează în proporție de 50 la sută, cealaltă jumătate a scorului final urmând să fie asigurată de opinia juriului.

Eurovision 2018: Cine reprezintă România

Trupa ”The Humans” speră că voturile românilor din Diaspora să îi trimită în finala concursului muzical.

„Am primit reacții extraordinare după repetiții și numeroase mesaje de încurajare din partea românilor de pretutindeni. Ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns în sufletele lor și ale celorlalți fani Eurovision, emoțiile lor ne-au încărcat cu energie pozitivă și optimism înainte de seara cea mare. Suntem pregătiți 110% și vom da totul pentru România pe scenă”, au declarat reprezentanții României înainte de semifinală, potrivit Știrile TVR.

Trupa din România este formată din 6 membri: Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară), Adrian Tănase (voce), Cristina Caramarcu (voce).

”The Humans” a obținut dreptul de a reprezenta România la concursul muzical după ce a trecut de cinci semifinale, organizate în cinci orașe.

România va intra în competiție de pe poziția a doua, în cea de-a doua semifinală, alături de Norvegia, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia și Ucraina.

Eurovision 2018: Ce țări sunt deja calificate în finală

La Eurovision 2018 participă 43 de țări, dintre care 19 au luat startul la prima semifinală, care a avut loc în 8 mai.

Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda şi Cipru s-au calificat în finala Eurovision 2018, care va avea loc sâmbătă.

Azerbaidjan, Islanda, Belgia, Belarus, Macedonia, Croația, Grecia, Armenia și Elveția au ratat, în schimb, calificarea în Marea Finală Eurovision 2018.

În finala de la Lisabona sunt calificate automat Portugalia, câștigătoarea de anul trecut, Franța, Germania, Spania, Marea Britanie și Italia.

Eurovision 2018: O istorie de peste 60 de ani

Competiția muzicală internațională a debutat în 1956, la Lugano, în Elveția.

Organizată de European Broadcasting Union, la întrecere au participat, de-a lungul timpului artiști extraordinari ai muzicii europene. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cea mai bună performanță a României la Eurovision rămâne clasarea pe ultima treaptă a podiumului, reușită de două ori (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010).

Cele mai multe puncte obținute de România într-o finală (172) au fost aduse de melodia Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu la Atena, în 2006. Atunci, România a încheiat concursul pe locul 4.