Euro 2016: Polonia, Portugalia și Țara Galilor s-au calificat în sferturile de finală

Gareth Bale și Țara Galilor au parte de un turneu de vis la Euro 2016 (Facebook)
Gareth Bale și Țara Galilor au parte de un turneu de vis la Euro 2016 (Facebook)

Euro 2016 se transformă într-un turneu al suprizelor. Între cele mai bune opt echipe de la competiția din Franța au ajuns deja polonezii, galezii și portughezii.

Polonia, care n-a pierdut încă niciun meci la Euro 2016, a scos din cursă Elveția. Błaszczykowski a deschis scorul pentru leși, după un frumos contraatac înainte de pauză, în timp ce elvețienii au răspuns prin vedeta Shaqiri, care a marcat golul turneului.

Mijlocașul elevețian a egalat dintr-o ”foarfecă” executată la marginea careului.

În ciuda unor ocazii mari, la ambele porți, echilibrul s-a menținut până la finalul celor 120 de minute de joc. La loviturile de departajare a greșit doar elvețianul Xhaka, mijlocașul cumpărat de Arsenal șutând tare și pe lângă poartă.

În sferturile de finală, Polonia va întâlni Portugalia lui Cristiano Ronaldo. Lusitanii au trecut, printr-un gol marcat în ultimele minute ale prelungirilor de Ricardo Quaresma, reușind să neutralizeze Croația, echipă care învinsese Spania în faza grupelor.

În ”sferturi” au ajuns și Țara Galilor – cea mai mare surpriză de până acum a turneului. Chiar dacă vedeta Gareth Bale n-a marcat, așa cum o făcuse în toate meciurile din faza grupelor, autogolul lui McAuley, din minutul 75, a fost de ajuns pentru galezi în confruntarea cu Irlanda de Nord – o altă revelație a turneului.

Țara Galilor se va lupta pentru un loc în semifinale cu învingătoarea partidei Ungaria – Belgia, care închide ziua de sâmbătă la Euro 2016, de la ora 22:00.

Înainte de această confruntare se vor mai disputa partidele Franța – Irlanda (16:00) și Germania – Slovacia (19:00).