Eugenie Bouchard și Canada stau în drumul României spre Grupa Mondială

Echipa de Fed Cup a României va merge în Canada pentru meciul decisiv pentru accederea în Grupa Mondială.

Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu, cele trei românce care au reușit să învingă la sfârșitul săptămânii trecute, la Galați, echipa Spaniei, vor merge tocmai în Canada pentru barajul de calificare în Grupa Mondială.

România n-a mai evoluat în eșalonul de elită al tenisului feminin pe națiuni din 1992, însă o victorie în America de Nord va face posibilă revenirea în Grupa Mondială.

Canadiencele au o mare vedetă, tânăra Eugenie Bouchard. Blonda în vârstă de 20 de ani ocupă locul 7 în ierarhia WTA, surprinzând lumea tenisului anul trecut, când a ajuns în semifinale la Roland Garros și în finală la Wimbledon, după ce a învins-o, în penultimul act pe iarba londoneză, chiar pe prima rachetă a României – Simona Halep.

În acest an, Bouchard a început sezonul în forță, ajungând până în semifinale la Australian Open, unde a scos-o din cursă pe Irina Begu, în turul patru, și a fost oprită de rusoaica Maria Șarapova.

Halep și Bouchard s-au întâlnit de trei ori, Simona câștigând două dueluri, ambele disputate pe hard în 2014, la Indian Wells și Turneul Campioanelor din Singapore.

Alexandra Wozniak (27 de ani, locul 132 mondial), Sharon Fichman (24 de ani, 136 WTA) și Gabriela Dabrowski (22 de ani, 184 WTA) sunt celelalte canadience care vor încrucișa rachetele cu româncele în 18 și 19 aprilie, în Canada. Orașul și suprafața pe care se vor disputa partidele nu au fost încă stabilite.

Canada vine după un eșec sever în primul tur al Grupei Mondiale, 0-4 cu deținătoarea Fed Cup, Republica Cehă, însă în confruntarea de la Quebec City nu a fost prezentă Eugenie Bouchard.

Celelalte trei dueluri din barajul de promovare în Grupa Mondială sunt Italia – Statele Unite, Olanda – Australia și Polonia – Elveția.