Eu când vreau să cutreier, cutreier. O actriță faimoasă ne arată cum e viața la margine de București

Actrița principală din filmele ”Eu când vreau să fluier, fluier” și ”Loverboy”, Ada Condeescu, ne surprinde cu o expoziție de fotografie. ”Vedetă” este cartierul bucureștean Colentina, unde viața urbană și sălbăticia se îmbină într-un mod cel puțin interesant.

Ada Condeescu a realizat imaginile din această expoziție în timpul filmărilor pentru ”Dincolo de calea ferată”, cea mai recentă dintre producțiile regizorului Cătălin Mitulescu, se arată într-un comunicat remis GreatNews.

“Fac fotografie de multă vreme, încă dinainte de vremea studenției. Este vorba de o moștenire de la tata, el mi-a dăruit primul aparat foto pe film, iar în anul doi de facultate am luat premiul pentru imagine la Festivalul “Cinemaiubit” organizat de UNATC. De altfel, profesorii și oamenii de meserie m-au încurajat mereu și asta a fost foarte important”, spune Ada Condeescu.

“Compoziția este elementul care mă intrigă cel mai mult și care îmi conduce privirea într-o imagine, dinamica pe care o poți recrea și senzația pe care o ai ca spectator, mă incită. Nu mă limitez la un subiect, încerc să compun cât mai mult în interiorul unei imagini, să fac din asta un exercițiu vizual din care instinctul redă imaginea finală. Mă las în voia lui, și îmi place asta. Văd lucrurile în mintea mea într-o anumită așezare și din asta se naște și nevoia de a fotografia. Fac asta de mult timp, însă abia acum am simțit că e momentul să împărtășesc. E o zona deocamdată neexpusă a mea și mi-a plăcut perioada de mister, acum cred că trebuie să eliberez aceste imagini, să aibă drumul lor”, adaugă actrița.

afis-ada-condeescuVernisajul expoziției cu vânzare “Colentina” va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București, strada Constantin Esarcu, nr. 1. Expoziția va fi prezentată de domnii Sever Voinescu, redactor șef al publicației Dilema Veche, Pavel Șușară, critic de artă și Mihail Rotenberg, co-fondator al galeriei Rotenberg-Uzunov.

Ada Condeescu, unul dintre cei mai talentați tineri actori europeni

Absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Ada Condeescu a preluat roluri în filme bine cotate încă de la debutul său în lungmetraj, în filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”, producție cu care regizorul Florin Șerban a câștigat Ursul de Argint la Berlinală. Colaborarea cu Cătălin Mitulescu a început încă din anul 2011, cu filmul “Loverboy”, care i-a adus Adei Condeescu premiul The Heart of Sarajevo, trofeul pentru cea mai bună actriţă al Festivalului de Film de la Sarajevo.

În anul 2013, a fost selecţionată pentru cea de-a 16-a ediție a programului Shooting Stars la Festivalului de Film de la Berlin, o inițiativă având ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora li se facilitează astfel întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice.

Printre rolurile importante de film ale Adei Condeescu se numără şi cele din „Lupu“ (2013), al regizorului Bogdan Mustață, sau „Love Island“ (2014), al regizorului croat Jasmila Zbanic. A fost distribuită în filmul „Fraţii“, care va avea premiera internațională în 2017. La începutul anului 2015, Ada Condeescu a acceptat și un proiect în teatru, spectacolul „Jocul vieţii şi al morţii“, în care îi dă replica lui Horaţiu Mălăele, care semnează, de altfel, şi regia spectacolului.

Filmul ”Dincolo de calea ferată” prezintă o poveste misterioasă şi tensionată de dragoste, împărțită între scene dramatice și nuanţe comice, film selecționat anul acesta în competiția pentru Globul de Cristal la Festivalul Internațional de la Karlovy Vary.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.