”Este ceva unic în istoria acestui sport”. Ce a avut de spus CTP despre Mihaela Buzărnescu

Mihaela Buzărnescu joacă duminică, 3 iunie, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, iar Cristian Tudor Popescu este de părere că revenirea româncei este un lucru unic în întreaga istorie a tenisului.

Încântat că a fost sunat de DigiSport și după o altă victorie decât cele ale Simonei Halep, Cristian Tudor Popescu a spus că ”meciul nu a fost câştigat că a jucat bine şi adversara mai prost, a jucat mai bine decât Svitolina, care a jucat bine”.

CTP o compară pe Buzărnescu cu Nadal, jucător tot de mână stângă, ca românca. ”Principalul mecanism de a face punct este asemănator cu cel al lui Nadal, fiind stângace la fel ca şi marele spaniol. Se aşază cu stânga şi poate să trimită cu forehand mai scurt sau mai lung, cât şi în lung de linie, fără să îţi dai seama unde va trimite mingea, aşa cum face şi Nadal”, spune Cristian Tudor Popescu.

CTP crede că chiar și Simona Halep ar avea un meci greu în fața Mihaelei, care ”nu are o ofensivă întâmplătoare”, fiind extrem de calculată, în opinia jurnalistului.

”Nu am văzut pe cineva care să iasă dintr-o asemenea situaţie”

”Uitaţi-vă la ce bagaj tehnic are, ce fizic firav are, dar ce viteză scoate din el. O tehnică remarcabilă, vine la fileu şi plasează bine mingea. E clar că accidentarile în serie pe care le-a avut nu au ajutat-o să aibă acest nivel şi în urmă cu mai mulţi ani”, spune CTP, făcând referire la anii întregi de accidentări care au ținut-o pe Mihaela, acum în vârstă de 30 de ani, departe de elita tenisului.

”A mai fost şi problema blocajului psihic, care intervine atunci când joci ani şi ani cu vrăbii care ciugulesc iarba pe marginea terenului. Nu am văzut pe cineva care să iasă dintr-o asemenea situaţie, nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Pe Agassi l-am mai văzut revenind de jos, dar el fusese lider mondial în acel moment. Este ceva unic, vă spun, în istoria acestui sport”, a concluzionat CTP.

Jurnalistul crede că românca o poate învinge pe americanca Madison Keys în optimea de finală de duminică (ora 12, în direct pe Eurosport). Potrivit lui CTP, Keys este o jucătoare mult mai bună pe hard decât pe zgură, iar Mihaela rezistă mult mai bine în schimburile lungi de mingi.

Mats Wilander este fascinat de tenisul Mihaelei Buzărnescu. Ce a spus suedezul despre româncă

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.