Eroul de la München. Un tânăr și-a dat viața pentru sora sa

atacul din munchen
Huseyin Dayicik (stânga sus) și-a salvat sora în timpul atacului din Germania. Foto: Twitter / Captură YouTube

Un tânăr grec în vârstă de 19 ani a murit salvând-o pe sora sa în atacul armat petrecut în München în urmă cu două zile, relatează dailymail.co.uk.

Huseyin Dayicik i-a salvat viața surorii sale gemene, punându-se între ea și atacator. Tânărul a fost împușcat de două ori și a murit.

Huseyin Dayicik era cetățean grec și se afla în momentul atacului la cumpărături la mall, alături de sora sa. Când atacatorul a început să tragă, el a împins-o pe sora sa din calea gloanțelor.

Huseyin Dayicik făcea parte din comunitatea musulmană din Grecia, dar trăia în Germania alături de familia sa. Premierul grec, Alexis Tsipras, a declarat că moartea lui Husseyin „ne unește și mai mult în lupta pentru eradicarea urii și a terorismului în Europa”.

Mulți dintre cei uciși în atacul de vineri erau adolescenți, având vârste de 13, 14, 15, 18 sau 21 de ani.

În vârstă de 18 ani, Ali David Sonboly a ucis 9 persoane – 6 bărbați și 3 femei – la mall-ul Olympia din orașul german München.

eMAG resigilate. Reduceri uriașe, prețuri cu 60% mai mici

Adolescentul a folosit un pistol semi-automat Glock 17. Victimele ucise au vârste cuprinse între 13 și 45 de ani. Sonboly a fost rănit de poliție, însă s-a sinucis împușcându-se în cap.

Se pare că tânărul a comis acest masacru deoarece a fost îndelung hărțuit de alți adolescenți. Avea foarte puțini prieteni, iar în urmă cu câteva luni, după un conflict la școală, le-a spus colegilor că „o să îi omoare pe toți”.

Autoritățile au descoperit că Sonboly era obsedat de atacuri armate și că avea mai multe documente despre masacre, inclusiv o carte numită „De ce omoară copiii: în mintea atacatorilor din școli”.

Părinții lui Sonboly sunt de origine iraniană, însă tânărul nu avea nicio legătură cu vreo grupare islamistă teroristă.

Șeful poliției a mai declarat că este o „legătură clară” între atacul pus la cale de Sonboly și masacrul care a avut loc fix în urmă cu 5 ani în Norvegia, când Anders Breivik, un extremist de dreapta, a împușcat zeci de tineri.

Recomandările editorilor GreatNews:

Atentatul terorist din Germania. Cine este autorul, potrivit poliției germane
Replici dure între atacator și un cetățean german: „Sunt german! – Eşti un nimic!” | VIDEO
Eroul de la Nisa. Omul care s-a bătut cu teroristul: „Nu spunea nimic. N-a clipit”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.