Erou la 6 ani. Și-a salvat surorile din incendiu: ”Nu mi-a fost frică. Am luat-o pe Amalia în braţe şi pe Ioana de mână“

Un băiețel de doar 6 ani din județul Vaslui și-a salvat surorile mai mici, după ce casa în care îl așteptau pe Moș Nicolae a luat foc.

Emanuel le-a scos pe Ioana (1 an şi 3 luni) şi Amalia (3 luni) din casa în flăcări, care s-a prăbușit la scurt timp după aceea. Cei trei copii au ajuns în stradă desculți și fără haine groase.

Micuții sunt în grija bunicilor, deoarece părinții lor sunt la muncă în străinătate. Bunicii erau plecați de acasă când s-a întâmplat dezastrul.

Emanuel a văzut că de sub masa pe care se afla televizorul au început să iasă flăcări, care au cuprins perdeaua şi s-au extins spre pat.

Băiețelul și-a luat surorile și le-a scos din casa care luase foc: ”Am luat-o pe Amalia în braţe şi pe Ioana de mână şi am ieşit uşor afară. Nu mi-a fost frică”, povesteşte Emanuel, citat de ”Adevărul”.

Bunicul a văzut focul de departe și a alergat până acasă. Crezând că nepoții săi sunt în casă, a intrat în mijlocul flăcărilor pentru a-i salva pe copii, ieșind, la rândul său, la scurt timp înainte ca imobilul să se prăbușească.

De la coş a luat foc. Întâi s-a aprins prin pod, pe urma a luat foc pe dedesubt. Noroc că băiatul când a văzut flăcările nu s-a pierdut cu firea. A luat-o pe aia mică în brate, a lăsat uşile deschise şi au ieşit în drum. A fost un erou, a salvat toţi copiii, puteau sa arda toţi. Pompierii au venit după mai bine de o oră, dar nu au mai avut ce face. Totul a ars, nu a mai rămas nimic, decât ruine. Au ars şi bani, şi acte, tot. Nu mai avem nimic. Nici porc, doar câteva păsări au scăpat. Important este că sunt copiii în viaţă!”, mărturiseşte mâhnit Vasile Bojian, bunicul celor trei copii din localitatea vasluiană Vutcani.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au declanşat o anchetă în acest caz, însă au precizat că nu se pune problema separării copiilor de familie.

Au fost deja lansate câteva apeluri pentru ajutorarea copiilor, iar mai multe persoane și organizații au anunțat că se vor implica în acest caz.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.