Eroii ”revoluției fiscale”: Un medic din Vrancea a împărțit salariul cu infirmierele

Medicul Mircea Duțulescu. Foto: vrancea24.ro

Medicul psihiatru Mircea Duțescu, de la Spitalul de Psihiatrie din comuna vrânceană Dumbrăveni, și-a împărțit salariul cu colegii care s-au ales cu veniturile scăzute după modificarea grilei de salarizare făcută de Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

Una dintre angajatele spitalului a decis să îi mulțumească medicului Mircea Duțescu pe Facebook:

“Acesta este un om cu suflet de aur căruia îi dorim ani sănătoși și viața lungă. Mulțumim din suflet domnule doctor pentru gestul dumneavoastră. Nu a făcut nimeni în țară ce ați făcut dumneavoastră pentru noi. Personalul auxiliar medical de la Dumitrești va mulțumește din suflet singurului medic care a împărțit salariul cu noi”, a scris Mona Ramona Stănilă.

Medicul susține că nu a făcut nimic deosebit, catalogând gestul ca fiind unul ”colegial”.

“A fost un cadou amical pe care l-am făcut. A fost o chestie colegială. Este adevărat, am sărit în apărarea acestor necăjiți, pentru că este o nedreptate ce s-a întâmplat. S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere și ni s-au dat nouă, medicilor. De fapt, statul nu a pus nici un ban în plus, ci a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă”, a declarat pentru vrancea24.ro medicul Mircea Duțescu.

Angajații spitalului din Dumbrăveni au protestat în curtea unității de mai multe ori în ultimele zile, după ce au înregistrat pierderi ale veniturilor. Brancardierii au pierdut câte 500 de lei, în timp ce asistentele au venituri mai mici cu 800 de lei.

De fapt, în Sănătate, cu toate că au fost realizate unele măriri spectaculoase ale salariilor, există mulți nemulțumiți. Atât de mulți încât Federația Sanitas, un important bloc sindical, a anuțat că va organiza un miting în București, în 26 aprilie, iar apoi, în 7 mai va face o grevă de avertisment, urmând ca în 18 mai să demareze greva generală.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.