O nouă eroare de proporții la afișarea notelor de la BAC. O elevă foarte bună a aflat că a luat 1

rata de promovare bac 2019
Foto: olttv.ro

La afișarea rezultatelor inițiale de la examenul de Bacalaureat, o elevă de la Colegiul Național „Elena Cuza“ din Craiova a aflat că a fost respinsă deoarece a luat nota 1 la proba de Matematică. De fapt, ea luase nota 10.

Eleva obținuse 9,05 la Limba și literatura Română și 10 la Anatomie și fiziologie umană. Cazul a fost relatat de publicația „Gazeta de sud”.

„Am avut de rezolvat situația unei eleve care a fost afișată ca „respinsă”, dar aceasta a promovat Bacalaureatul cu medie mare. Este absolventă a Colegiului Național „Elena Cuza”. În cazul ei, la afișarea inițială la proba de Matematică apare ca având nota 1, de fapt este 10. Situația s-a rezolvat. Eleva este promovată, dar în aplicație apare deocamdată afișată ca respinsă. Situația va fi reglată după contestații“, a explicat pentru sursa citată inspectorul școlar general Monica Sună.

Respectiva candidată este absolventă a profilului științe ale naturii.

Inspectorul școlar general Monica Sună a mai precizat că „a fost o eroare umană în acest caz la introducerea datelor în aplicație. Aceste date sunt introduse de membrii județelor evaluatoare. În acest caz, a fost sesizată comisia națională“.

Acum, după afișarea notelor finale, nota elevei la proba de Matematică apare ca fiind 10 în baza de date a Ministerului Educației.

Elevă de 10, notată cu 3,65

Acest caz nu este singurul de acest fel. Și elevi de clasa a VIII-a s-au aflat în situația neplăcută de a afla că au picat Evaluarea Națională, deși în realitate aveau lucrări foarte bune.

O elevă de clasa a VIII-a din județul Ialomiţa a aflat că a picat cu nota 2,40 proba la Matematică de la Evaluarea Națională 2017. În urma contestației s-a stabilit că nota de pe lucrare era 9,40, însă aceasta a fost introdusă greșit în baza de date.

Iar o elevă de la Colegiul Național „Ion Neculce” din București a primit nota 10 la proba de Matematică după contestație, deși inițial ea fusese notată cu 3,65.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.