Emoțiile lui Ion Iliescu. Soarta dosarului „Mineriada” se decide astăzi

Ion Iliescu FOTO: Ionuț Fantaziu
Ion Iliescu FOTO: Ionuț Fantaziu

UPDATE 12:20: Judecătorii au decis ca dosarul „Mineriada” să fie redeschis. Ion Iliescu ar putea fi chemat la audieri.

Înalta Curte de Casație și Justiție va decide astăzi dacă procurorii vor reîncepe anchetarea lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990.

Acest dosar a fost redeschis după ce procurorul general al Parchetului Înalte Curți de Casație și Justiție a infirmat rezoluțiile de neîncepere a urmăririi penale în această cauză.

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat pentru Digi24 că urmărirea penală în acest dosar a fost deficitară, iar autorii nu au putut fi trași la răspundere.

În acest dosar sunt învinuite 34 de persoane, printre care și Ion Iliescu, Virgil Măgureanu, Victor Atanasie Stănculescu și Mihai Chițac. Oficial, în timpul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 au murit 100 de oameni și au fost răniți 1.300 de răniți.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și următoarele articole din seria GreatNews dedicată violenței domestice, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.