eMAG nu mai are voie să vândă unele produse

showroom emag sibiu drive
eMAG nu mai are voie să vândă unele produse. Foto: emag.ro

eMAG nu mai are voie să vândă unele produse. Administratorul eMAG.ro, cel mai mare retailer online din România, a fost obligat în instanță, printr-o hotărâre care nu este, însă definitivă, să retragă anumite produse de pe site și să înceteze vânzarea acestora.

eMAG nu mai are voie să vândă pantofii sport Pepe Jeans London și papucii Softey Slipper Steve Madden, după ce un tribunal din România a admis o cerere a producătorului german de echipamente sportive Puma.

Compania Dante International, care administrează magazinul online eMAG.ro, are interdicție să mai comercializeze aceste produse până la soluționarea dosarului. Puma a reclamat că pantofii sport și papucii respectivi îi folosesc în mod neautorizat desenele și modelele industriale marcă înregistrată, potrivit Profit.ro.

eMAG nu mai are voie să vândă unele produse

Compania germană de echipamente sportive Puma a mai obținut, în instanță, interzicerea în mod provizoriu a producerii, importului, exportului, distribuirii, comercializării și oricărui alt act de folosință de către Dante International a huselor de telefon și a oricăror alte produse care prezintă în mod neautorizat semne identice sau similare cu mărcile Puma înregistrate.

Germanii au reclamat, în acest dosar, pe lângă eMAG.ro, și compania The Wolf International, care operează site-ul guardo.shop.ro.

Judecătorii au obligat Dante International și The Wolf International să plătească Puma suma de 7.264,44 lei cheltuieli de judecată, câte 3.632,22 lei fiecare.

Dante International, administratorul eMAG, a avut o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de lei în 2017. Compania este controlată de grupul sud-african Naspers și de omul de afaceri Iulian Stanciu.