eMAG Black Friday. S-au vândut motociclete, aur și bijuterii de lux

Cel mai mare magazin online din România, eMAG.ro, a avut vânzări de aproximativ 27 de milioane de euro la o oră și jumătate după ce a început campania Vinerea Neagră. eMAG Black Friday a început în jurul ore 6:45. S-au vândut 100 de mașini și motociclete până acum. Întreaga ofertă eMAG.ro de Black Friday o puteți vedea – LA ACEST LINK.

Lista cu toate magazinele participante în campanie o puteți găsi LA ACEST LINK.

Până la 8:15 s-au vândut aproape 31.009 de produse și au mai rămas 1,69 de milioane de alte promoții. De asemenea, până acum, de eMAG Black Friday s-au vândut 14 ceasuri și bijuterii de lux, precum și peste 1 kilogram de aur și 35 de pachete turistice.

Cel mai bine s-au vândut produsele pentru casă, precum electrocasnicele mici, telefoanele și televizoarele. Au intrat simultan pe site peste 470.000 de utilizatori, iar aproape 74% dintre vizite au fost făcute de pe telefoane mobile. De asemenea, 30% dintre utilizatorii care au cumpărat de eMAG Black Friday au plătit cu cardul bancar.

eMAG Black Friday. De ce se organizează mai devreme în România

Black Friday se organizează anul acesta, ca și în anii trecuți, de cele mai multe magazine online, cu o săptămâna mai devreme față de sărbătoarea care se organizează în Statele Unite, acolo unde a apărut prima dată ideea de Vinerea Neagră, ziua cu cele mai mari reduceri la toate categoriile de produse.

Explicațiile sunt mai multe. Una dintre acestea se referă la partea care ține de logisitică. Ultima vineri din lună este foarte aproape de Ziua Națională, iar în acea perioadă, în mod legal, mulți dintre angajații firmelor de curierat ar putea fi liberi, iar acest lucru ar putea întârzia distribuirea comenzilor care se fac de Vinerea Neagră.

Un alt aspect se referă la faptul că e posibil care mulți români să nu fie interesați de Black Friday, dacă s-ar organiza în preajma zilei de 1 Decembrie. Pentru că e weekend, iar mulți sunt liberi și de Ziua Națională, leagă zilele într-un mini concediu și preferă să plece într-o mică vacanță.

eMAG Black Friday, cea mai căutată ofertă

Kantar Millward Brown România, lider în piața locală de cercetare de marketing în zonele de brand, media și de comunicare, a realizat o cercetare cu privire la popularitatea evenimentului Black Friday în România și intențiile de achiziție ale românilor în timpul acestui eveniment.

„Datele studiului din acest an arată că evenimentul Black Friday a dobândit o recunoaștere pe scară largă la nivelul populației României.Notorietatea evenimentului a fost susținută de participarea tot mai numeroasă din anii trecuți a comercianților și de apetitul românilor pentru reduceri”, a declarat Mădălin Vladu, Account Director, Kantar MillwardBrown România.

Studiul arată că 79% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani au auzit despre Black Friday și 45% vor să achiziționeze ceva cu ocazia evenimentului anual de reduceri. Ca și în 2016, lista de dorințe este dominată de produse din categoria electro-IT. 40%dintre respondenți doresc să cumpere un produs din categoria electrocasnice mici, iar următoarea categorie din topul preferințelor este reprezentată de televizoare (33%). În acest an 24% dintre români doresc să cumpere telefoane mobile la preț redus. Pe lista de dorințe se află și electrocasnice mari: frigidere (20%)și mașini de spălat (17%).

În rândul produselor pentru care s-a înregistrat un interes în creștere în ceea ce privește intenția de cumpărare se numără, în acest an, și produsele fashion. 16% dintre persoanele care au zis că intenționează să cumpere ceva de Black Friday au menționat această categorie, iar Fashion Days este primul magazin menționat din categoria fashion online.

eMAG Black Friday. Topul magazinelor

Pentru a face cumpărături de Black Friday, românii vor alege produse atât de pe rafturile magazinelor online, cât și din retailul tradițional. Primele 5 magazine care au venit în mintea respondenților atunci când au fost întrebați de unde au de gând să-și cumpere ceva de Black Friday au fost:

1)eMAG
2)Altex
3)Flanco
4)Carrefour
5)Media Galaxy