Elevă din România, invitată la Casa Albă. A fost prima din Europa la un concurs de eseuri

elif memet
Elif Memet. Foto: ziuaconstanta.ro

O elevă a Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa a fost invitată la Casa Albă, în urma câştigării unui concurs internaţional de eseuri. Ea a ocupat primul loc în Europa.

Potrivit reprezentanţilor liceului, Elif Memet, elevă în clasa a XII-a, a participat la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston, SUA. Unul din obiectivele acestui program este de a-i ajuta pe tineri în a defini problemele legate de pace şi de armonie socială, de a le discuta şi de a găsi soluţii, relatează mediafax.ro.

De asemenea, participarea la acest program ajută elevii să își construiască deprinderi sociale, să își dezvolte abilităţile de cercetare şi de compunere, să interacţioneze şi să schimbe idei intre ei, ca reprezentanţi ai unor culturi diferite.

Eseul realizat de eleva din Constanţa a răspuns la întrebarea „Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetăţenii lumii?”, iar soluţia dezbătută în ansamblu de Elif Memet propune microfinanţări în agricultură. Ea a participat la acest concurs alături de peste 1.000 de elevi din 65 de ţări.

Clasându-se pe locul 13 la nivel mondial şi prima din Europa, Elif a fost invitată la Ceremonia de Premiere ce va avea loc la Washington, în luna aprilie, şi va călători acolo gratuit, însoţită de sora ei. Ea îşi va prezenta eseul la ceremonia ce va avea loc la Casa Albă în data de 15 aprilie.

Elif Memet a terminat Şcoala cu clasele I-VIII „B. P. Hașdeu” din Constanţa, iar de-a lungul timpului a participat la mai multe olimpiade județene și naționale. În anul şcolar 2008 – 2009, a participat la faza națională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română, unde a obținut o menţiune, potrivit ziuaconstanta.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Apare berea la carton, sticla ar putea dispărea
Basmele rusești, reinterpretate în fotografii
Dezbatere între politicieni: Ăsta trage pe nas! Știți ce a spus Gorki despre cei cu studii?

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.