Elevul român pe care s-au bătut cele mai prestigioase universități americane

Costin Dobrin (Facebook)
Costin Dobrin (Facebook)

Un elev din Constanța a primit burse importante din partea celor mai prestigioase universități americane, precum Harvard sau Columbia.

În cele din urmă, Costin Dobrin a ales Universitatea Columbia, unde va studia din toamnă științele pământului.

„M-am simţit bine văzându-le interesul şi cuvintele frumoase pe care le-au folosit în răspunsurile lor. Am primit oferte foarte bune atât de la Columbia cât şi de la Harvard”, a spus elevul la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân.

Universitatea Columbia îi va oferi tânărului român, pe lângă o bursă completă, și o distincție excepțională, care îi va aduce încă 10.000 de euro.

„Am aflat că am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai 10 studenţi, cei mai buni pe ştiinţă, cel mai important fiind că universitatea îmi va finanţa cercetarea pe timp de vară”, a spus Costin Dobrin, care va fi unul dintre cei 1.400 de candidați admiși la Universitatea Columbia în acest an.

Costin Dobrin a câștigat de trei ori premiul întâi la concursuri organizate de NASA, dar și o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie şi argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului.

Tânărul dorește să devină profesor sau specialist în politici de mediu, după finalizarea studiilor.