Elevii români sunt printre cei mai buni tineri informaticieni din Europa

Elevii români au obținut 4 medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori. Foto: Ministerul Educației
Elevii români au obținut 4 medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori. Foto: Ministerul Educației

Lotul României a cucerit o medalie de aur și trei de argint la prima ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori.

La concursul desfășurat la Sofia, între 7 și 13 septembrie, elevii români au obținut rezultate excelente.

Matei Tincă, de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” – cea mai importantă instituție de profil din România -, a obținut medalia de aur.

În Bulgaria, Tiberiu Ioan Musat (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti), George-Alexandru Rapeanu (Colegiul National „Emil Racovita” din Cluj-Napoca) și Mihai Matei Mirica (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) au obținut medaliile de argint.

La prima ediție a acestei întreceri au participat peste 80 de mici informaticieni din 22 de țări.

Nu este prima izbândă a tinerilor informaticieni români din acest an. Performanțele obținute la Sofia au contat și în clasamentul Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, unde au Tiberiu Ioan Mușat a obținut o medalie de aur, în timp ce George-Alexandru Răpeanu și Mihai Matei Mirică au cucerit argintul.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul National „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) și Ciprian Chesca (Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău).

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.